Zelf rijden in Oeganda

Zelf auto rijden in Oeganda

Op eigen tempo zelf rijden in Oeganda met een 4WD, een uitstekende manier om Oeganda te gaan verkennen! Als dé specialist in selfdrive reizen in Oeganda adviseren wij u graag. Zelf rijden in Oeganda wordt steeds gebruikelijker vanwege de veiligheid, de behulpzame mensen en goede doorgaande wegen. De wegen in de parken zijn veelal onverhard, natuurlijk moet het wel avontuurlijk blijven!
Voorbeelden van reizen met selfdrive ofwel zelf rijden in Oeganda; Autorondreis Oeganda Compleet en Selfdrive Oeganda Hoogtepunten

Zelf rijden in Oeganda
Zelf rijden in Oeganda door onherbergzame gebieden
Is zelf rijden in Oeganda geschikt voor iedereen?

Het is geschikt voor iedereen met een gezonde dosis avontuurlijke zin om zelf te rijden in Oeganda. Toeristen in een eigen wagen zien de mensen nog niet veel, reken er dus op dat u regelmatig vriendelijk wordt aangesproken, zeker in meer afgelegen gebieden zoals rondom Karamoja / Moroto en Kidepo Valley. Dit is nog wat meer afgelegen gebied dan Bwindi, Queen Elizabeth en Murchison Falls, waar mensen meer gewend zijn aan Mzungus (blanken). Verder kan rijden in Oeganda vermoeiend zijn. Zeker op onverharde wegen is het opletten en langzaam rijden, de laatste 20km kunnen zomaar ineens een uur duren.

Ervaring met rijden in Afrika is een pré maar geen must. Eigenlijk is alleen het centrum van Kampala een plek waarvan we adviseren deze te vermijden. Het is hier altijd erg druk en hectisch en parkeren is niet gemakkelijk. Als u Kampala wilt zien dan is het handiger om dit aan het begin van uw reis te doen (we kunnen zelfs regelen dat u per boda-boda de stad gaat bekijken) om vervolgens de selfdrive te starten en te eindigen in Entebbe.

Is het veilig om zelf te rijden in Oeganda?

We kunnen het niet genoeg benadrukken: JA! Het is absoluut veilig om zelf te rijden in Oeganda. Natuurlijk kan overal iets gebeuren maar Oeganda is één van de veiligste landen in deze Afrikaanse regio. Hou wel altijd gebruikelijke voorzorgsmaatregelen zoals voldoende benzine, voldoende water meenemen en zorg dat u voor donker op de plaats van bestemming bent omdat u dan gaten in de weg niet meer kunt zien. Wegen zijn niet verlicht dus donker is donker!

We geven 24/7 ondersteuning vanuit het kantoor van ons agentschap in Kampala. U rijdt dus zelf door Oeganda maar wel met professionele ondersteuning in geval van vragen of als u onderweg ondersteuning nodig heeft. Vanuit verschillende locaties wordt ondersteuning geleverd.

Welke wagens zijn er beschikbaar?

De wagens variëren van grootte, zo start het bij een relatief kleine (maar prima voor twee personen) RAV-4 maar ook grote Land Cruisers behoren tot het wagenpark. Voor ieder wat wils dus maar wel áltijd een 4WD.

De prijs van een 4WD auto start in het laagseizoen al vanaf EUR 45 per dag, dit maakt het ook in prijs een interessante optie. Ook kunt u een chauffeur van ons meekrijgen, de meerprijs is dan EUR 50 per dag waarbij zaken als accommodatie en maaltijden voor de chauffeur al inclusief zijn.

Zelf rijden in Oeganda
Ervaar het échte Oeganda, maak kennis met de lokalen.
Waar wordt onderweg overnacht?

Elke reis is maatwerk, zo kunnen we een reis organiseren waarbij u overnacht in vrij eenvoudige maar prima accommodaties, vaak ook op prachtige locaties. Als u wat meer luxe wenst dan kan er gekozen worden voor een luxe lodge, het is net wat u wilt en wat u wilt besteden. Ook kan er overnacht worden in koepeltentjes die u bij de auto kunt huren. De kwaliteit van kampeerplaatsen verschilt, sommigen zijn prima, anderen zijn minder goed. Om deze reden kiezen veel van onze klanten ook voor een combinatie tussen lodges en kamperen. Natuurlijk adviseren wij u graag over de verschillende locaties.

Kan een selfdrive reis Oeganda gecombineerd worden met gorilla’s en chimpansees?

Vanzelfsprekend! Wij regelen bij boeking gelijk de gorilla en chimpansee permit als u de gorilla tracking en/of chimp tracking wilt doen. U bent hier bij boeking dus ook gelijk van verzekerd. De accommodaties die we aanbevelen liggen dicht bij de startlocaties van de trackings, lekker gemakkelijk. Tips hierover zijn dan altijd gericht op zelf rijden in Oeganda.

Kan zelf rijden ook naar Kidepo Valley?

Ja, ook naar afgelegen gebieden zoals de route Sipi Falls – Karamoja – Kidepo Valley kan en mag als selfdrive met onze wagens. Wel is een hogere categorie auto nodig zoals een Land Cruiser. Met een RAV-4 is het niet toegestaan omdat de wegen soms diepe gaten hebben en deze wegen (zeker in de regentijd) soms (haast) niet begaanbaar zijn met een RAV-4 omdat deze iets lager ligt.

Zelf rijden in Oeganda
Onderweg zijn er bijzondere landschappen te zien

Klik hier voor alle Oeganda informatie.