Wie zijn Wij

Over Tembo Afrika

Een stukje achtergrond en over Tembo Afrika en het persoonlijke verhaal over het ontstaan ervan
Door: Eric en Cindy, de oprichters en eigenaren van Tembo Afrika

We krijgen vaak de vraag hoe we op het idee zijn gekomen om reizen te gaan organiseren. In 1999 (jeetje, waar blijft de tijd) wilden wij graag een mooie rondreis maken, maar we hadden maar drie weken. Hier ontstond een moeizame zoektocht naar een reis. Natuurlijk konden we mee met een georganiseerde groepsrondreis, maar wij zijn geen mensen voor een groepsreis, wij houden van vrijheid en zelf dingen ontdekken. Met moeite konden we wel individuele rondreizen vinden, maar écht maatwerk was ver te zoeken. Uiteindelijk was de reis supertof maar het zette ons wel tot nadenken, kunnen wij misschien…En ja, zo zijn we al snel onze eerste reisorganisatie begonnen voor écht individueel maatwerk.

Na zeven jaar en (veel, heel veel…) reizen en bouwen waren we gegroeid tot een team van acht reis-enthousiasten. Zelf waren we inmiddels meer in Afrika te vinden dan in Nederland en het was voor ons persoonlijk tijd voor de volgende stap in ons avontuur en zijn we naar Kenia verhuisd, waar we jarenlang hebben gewoond nabij Mombasa. Na wat verschillende ervaringen zoals het managen van een natuurpark (project om olifanten te beschermen) zijn we samen met een lokale partner/vriend een eigen safari bedrijf gestart. Heerlijk safari’s organiseren met eigen wagens en gidsen, niet alleen in Kenia maar ook door Oeganda, Tanzania en Rwanda. Niet alleen het werken in de safari business was heerlijk, vooral ook het omgaan met totaal verschillende culturen en mensen en natuurlijk het vele reizen dat bij de job hoort.

Eric en Cindy Tembo Afrika

Na een aantal heerlijke jaren waarin we héél veel hebben gezien van Afrika was het tijd voor een nieuw avontuur voor ons (en onze hond). Na wikken en wegen kwamen we uit op onze tweede liefde naast Afrika en wel Latijns-Amerika. Het wat wikken en wegen (en uitproberen) zijn we uitgekomen in Panama, waar we hebben genoten van het runnen van een hotel op Bocas del Toro en het werken aan onze reistak voor reizen naar Latijns-Amerika, Selva Travel. Panama is een heerlijk land om te wonen, lekker warm (alhoewel soms wel érg warm), veilig, aantrekkelijke prijzen, schitterende landschappen en gastvrije bevolking. We hebben genoten van onze tijd in Pedasí (Azuero) en veel vrienden voor het leven gemaakt. Ook waren dit jaren dat we heel veel gereisd hebben en kennis hebben opgedaan, zowel door Latijns-Amerika als door Afrika.

Tenslotte was het niet de gemakkelijkste beslissing maar omdat we veel tijd doorbrengen in zowel Afrika als Latijns-Amerika en ook om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen was het tijd om terug te keren naar Nederland. Inmiddels werken vanuit een mooie locatie in Middenmeer (Noord-Holland), waar zowel Tembo Afrika als Selva Travel zijn gevestigd. Het kantoor is een bezoekadres voor onze klanten, iedereen is welkom en op regelmatige basis worden er interessante presentaties gehouden.

Tembo Afrika is een echte Afrika specialist waarbij we kunnen bouwen op ruim 20 jaar ervaring. Voor de landen die we aanbieden krijgt u advies van echte kenners die de landen niet alleen goed kennen maar er vaak ook gewoond hebben.

Kortom Selva Travel en Tembo Afrika staan voor u klaar om u mee te nemen naar schitterende locaties op onze planeet.