(+31) (0) 227-821259

Wandelsafari in Kenia

Wandelsafari in Kenia

Een wandelsafari in Kenia biedt een uniek perspectief van niet alleen de dieren maar ook het land waarin ze leven. Te voet verfijnen onze zintuigen ​​en ervaren we het land in levendige en opwindende details. De vriendelijke kamelen vervoeren elke dag de comfortabele mobiele kampen naar afgelegen en prachtige locaties. U wandelt dwars door het ruige landschap van Laikipia. Onderweg maakt u kennis met de lokale bevolking en vaak ziet u de wilde dieren van dichtbij, zoals olifanten, giraffen en antilopen. Iedereen kan aan de wandelsafari’s deelnemen, het is zeker niet nodig om in topconditie te zijn. Mocht het soms iets te veel worden dan mag u plaatsnemen op een kameel, een leuke manier om even uit te rusten. Ook kinderen vanaf 6 jaar kunnen mee op de wandelsafari’s.

De wandelsafari’s vinden plaats in het noorden van Kenia, Laikipia, ongeveer 80 km ten noorden van het stadje Nanyuki. De locatie is met de auto te bereiken (6-7 rijden vanaf Nairobi) of met een vlucht.

Er zijn veel prachtige wandelingen te maken met altijd minimaal 3 nachten/4 dagen tot meer dan een week. Heeft u interesse in een wandelsafari neemt u dan snel contact met ons op, info@selvatravel.nl

Wandelsafari in Kenia
Suggestie voor een 5 dagen/ 4 nachten wandelsafari door Kenia

Dag 1: Sinyai Lugga
Vandaag ontmoet u het team dat deze dagen met u mee wandelt en alles rond het kamp zal verzorgen. Ook ontmoet u de andere wandelaars. Na een lekkere lunch en even wat tijd om te relaxen staat er in de namiddag een eerste wandeling op het programma. U geniet van een sundowner met een mooi uitzicht om vervolgens terug te keren naar het kamp waar het kampvuur al is aangestoken.

Dag 2: Nayasura
Na het ontbijt gaat de safari verder naar een volgend camp, bij de Nayasura rotsen. Deze plek is al jaren bekend bij de lokale Maasai en ook kamperen hier regelmatig. In de middag wordt er een lange wandeling gemaakt. Rond zonsondergang bent u terug het kamp en ziet u de bavianen richting de rotsen lopen. Hier hebben zij een veilige slaapplek.

Dag 3: Nyarara
Vroeg in de ochtend na het ontbijt start de wandeling van vandaag. Het is zeker de bedoeling om veel wild te gaan zien zoals zebra’s, oryxs, dikdiks, gazelle en veel meer. U wandelt richting Nyarara kamp, Nyarara betekent cheetah. De Maasai hebben het hier zo genoemd omdat er al jaren een groot cheetah mannetje woont. Rond lunchtijd bent u bij het kamp dat al gereed is gemaakt door het team. In de namiddag wandelt u naar een perfecte plek om de zonsondergang te zien, sundowner.

Dag 4: Tumaren Ewaso Camp
Vandaag wandelt u naar de Ewaso Nyiro River welke door het Laikipia Plateau en Samburu heen stroomt. Onderweg wordt er uitgekeken naar elanden, giraffen, olifanten en andere wilde dieren. Als de waterstand hoog genoeg is kunt u een snelle verfrissende duik in de rivier nemen. In de avond is het heerlijk napraten over de boeiende dagen van deze wandelsafari.

Dag 5: Afscheid
In de ochtend neemt u van iedereen afscheid en reist u verder…

Wandelsafari in Kenia
Prijsinformatie wandelsafari Kenia

Wandelsafari met 4 personen, zogenaamde AirBnC standaard.

EUR 1.599 per persoon

Prijzen zijn gebaseerd op een reis met 4 personen en verblijf in 2×2-persoons tenten, voor meer of minder personen is de prijs op aanvraag. Voor meer informatie zijn wij natuurlijk bereikbaar op info@selvatravel.nl. Feestdagen: gedurende (nationale) feestdagen kunnen toeslagen van toepassing zijn.

Inclusief
Exclusieve wandelsafari met kamelen
Conservatie entreegelden
Lokale Engelssprekende gids
Maasai en Samburu team
Alle maaltijden en drankjes
Retour transfer vanaf Nanyuki

Exclusief
Vervoer naar en van Nanyuki
Flying Doctor lidmaatschap (verplicht)
Fooien
Visum voor Kenia
Overige kosten

Wandelsafari in Kenia