Tanzania Hoogtepunten Groepssafari

Tanzania Hoogtepunten Groepssafari
16 daagse reis voor EUR 3.340 per persoon

Met deze complete rondreis heeft u al het moois van Tanzania in één. De groepssafari start in Arusha en dan vertrekt de groepssafari met maximaal 6 safariliefhebbers (internationaal gezelschap) naar beroemde natuurparken zoals Tarangire, Lake Manyara, dé Serengeti en de Ngorongoro Krater. Na de safari vliegt u naar het tropische eiland Zanzibar voor een paar heerlijke dagen zon, zee en strand. Als afsluiting van deze prachtige safari rondreis heeft u nog een nachtje StoneTown.

Groepssafari: Onze groepssafari’s/rondreizen hebben een vaste vertrek dag waarop de daadwerkelijke safari van start gaat. Daaromheen kunt u echter alles naar wens indelen. U reist in een internationaal reisgezelschap van maximaal 6 personen met een ervaren Engelstalige gids/ chauffeur. U wordt door de parken gereden in een 4WD landrover met een dak dat opengeklapt kan worden.

Tanzania Hoogtepunten Groepssafari

Reis route in het kort
Dag 1: Vliegreis naar Tanzania / Arusha
Dag 2: Arusha
Dag 3: Lake Manyara National Park
Dag 4: Serengeti National Park
Dag 5: Serengeti National Park
Dag 6: Ngorongoro Conservation Area
Dag 7: Tarangire National Park
Dag 8: Arusha
Dag 9: Zanzibar
Dag 10: Zanzibar
Dag 11: Zanzibar
Dag 12: Zanzibar
Dag 13: Zanzibar
Dag 14: Stone Town
Dag 15: Vlucht naar huis
Dag 16: Aankomst

Dag tot dag programma
Tanzania Hoogtepunten Groepssafari

Dag 1: Vlucht / Arusha
Aankomst op Kilimanjaro Airport in Tanzania. Transfer van de luchthaven naar uw hotel.
Overnachting in Rivertrees Country Inn met ontbijt/ Arusha

Dag 2: Arusha
Even een dagje om bij te komen van de vluchten en kennis te maken met het Tanzaniaanse leven. U kunt de dag lekker doorbrengen bij de country inn maar u kunt ook kiezen om een leuke excursie te maken. Suggesties: bezoek aan Arusha N.P., kanotocht, mountainbiken, paardrijden of een culturele Experience.
Overnachting in Rivertrees Country Inn met ontbijt/ Arusha

Game-drives: Game-drives verwijzen naar de bezigheid van tracken / spotten en waarnemen van wilde dieren op safari in een safari auto. In de nationale parken, reservaten en andere beschermde gebieden wordt er afhankelijk van het aantal bezoekers en de impact op het ecosysteem de mogelijkheid geboden voor uitgebreide game-drives. Dag game-drives vinden meestal plaats in de vroege ochtenduren en in de namiddag. De meeste game-drives duren ongeveer 2 tot 3 uur.

Dag 3: start groepssafari/ Lake Manyara
Na het ontbijt gaat de safari van start. U wordt door de Engelstalige chauffeur/gids in de 4WD safari jeep opgehaald. Uw route van vandaag gaat van Arusha naar Lake Manyara National Park. In de middag maakt u een lange game-drive door het prachtige natuurpark.
Overnachting in Lake Manyara Tortiles Camp met maaltijden/ Lake Manyara National Park

Tanzania Hoogtepunten Groepssafari

Dag 4: groepssafari/ Serengeti
Vandaag staat er een langere rit op het programma door een uniek landschapU rijdt via de Ngorongoro Conservation naar de wereldberoemde Serengeti. Onderweg wordt er gestopt op een mooie uitzichtpunt en hier krijgt u de picknick lunch aangeboden. De middag is één grote game-drive dwars door de Serengeti. Aan het einde van de middag komt u aan bij het safari camp.
Overnachting in de Serengeti Tortilis Camp met maaltijden/ Serengeti National Park

Dag 5: groepssafari/ Serengeti
Ontwaken in de Serengeti is heel speciaal, de geur, de geluiden en de sfeer geven elke reiziger een uniek Afrika gevoel. Deze dag staat in het teken van de Serengeti en de wilde dieren. U gaat de hele dag op game-drive door de Serengeti en pas aan het einde van de middag bent u terug bij het safari camp. De Serengeti staat natuurlijk bekend om de migratie van de wildebeesten en zebra’s. De dieren trekken het hele jaar en afhankelijk van de tijd dat u de Serengeti bezoekt wordt deze game-drive dag afgestemd om de migratie van dichtbij te zien (behalve in augustus en september, dan zijn de dieren in Kenia).
Overnachting in de Serengeti Tortilis Camp met maaltijden/ Serengeti National Park

Dag 6: groepssafari/ Ngorongoro Crater
Na het ontbijt neemt u afscheid van het kamp. U maakt een mooie game-drive door de Serengeti en dan reist u terug richting de Ngorongoro Conservation. U arriveert aan het einde van de middag bij uw sfeervolle tentenkamp.
Overnachting in de Ngorongoro Tortiles Camp met maaltijden/ Ngorongoro Conservation Area

Tanzania Hoogtepunten Groepssafari

Dag 8: groepssafari/ Ngorongoro Crater en Tarangire
Na een vroeg ontbijt daalt u af richting de Ngorongoro Krater en hier spendeert u een complete ochtend. Door het unieke karakter van de krater heeft u hier een goede kans op het zien van de Big Five. Na de picknick lunch rijdt u verder naar het laatste safaripark van deze mooie safari, Tarangire National Park.
Overnachting in Tarangire Tortiles Camp met maaltijden/ Tarangire National Park

Dag 9: groepssafari/ Tarangire en Arusha
Uw laatste game-drive is een boeiende uitgebreide game-drive door het gevarieerde Tarangire National Park. Na de picknick lunch wordt u terug naar Arusha gereden en hier neemt u afscheid van de gids en uw medeavonturiers.
Overnachting in de Rivertrees Country Inn met ontbijt/ Arusha

Dag 10: Zanzibar
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Zanzibar. Uw chauffeur staat voor u klaar om u naar het mooie kleinschalige strandresort te brengen.
Overnachting in Pongwe Beach Hotel met ontbijt/ Zanzibar

Tanzania Hoogtepunten Groepssafari

Dag 10 t/m 13: Zanzibar
In totaal heeft u 5 nachten bij het gezellige strandresort. Pongwe Beach Hotel is een kleinschalige accommodatie met een parelwit strand, azuurblauwe zee voor de deur en een fijn zwembad. Hier kunt u genieten van de zon, zee en strand. Het hotel heeft een restaurant met lekker eenvoudige maaltijden. U slaapt in een bungalow op het strand en u valt in slaap met de geluiden van de zee.
Overnachtingen in het Pongwe Beach Hotel met ontbijt/ Zanzibar

Dag 14: StoneTown
Na het ontbijt wordt u naar StoneTown gereden. U slaapt in een centraal gelegen hotel. U kunt de smalle straatjes van StoneTown verkennen en u verbazen over de contrasten van de geressorteerde gebouwen en de vervallen delen. Er is altijd wel een gezellige markt en ook de zonsondergang is hier prachtige te zien.
Overnachting in Hotel Tembo House met ontbijt/ StoneTown

Dag 15: terugreis
U wordt op tijd voor uw vlucht naar de luchthaven gebracht.

Dag 16: aankomst

Tanzania Hoogtepunten Groepssafari

DEZE REIS IS EEN SUGGESTIE VOOR TANZANIA WIJ MAKEN DE PERFECTE MAATWERK REIS

Periode: 1 januari – 15 december 2021

Prijs: EUR 3.340 per persoon
gebaseerd op een reis met 2 personen

Inclusief in de reissom:

 • Transfer van Kilimanjaro airport naar hotel in Arusha
 • 3 Overnachtingen in Arusha met ontbijt
 • 6 Daagse groepssafari met maximaal 6 personen door Noord Tanzania inclusief maaltijden, Engelstalige chauffeur/gids, 4WD safari jeep, game-drives, park entreegelden en overnachtingen
 • Binnenlandse vlucht van Kilimanjaro Airport naar Zanzibar
 • Transfers: Zanzibar luchthaven – strandresort – StoneTown – luchthaven Zanzibar
 • 5 Overnachtingen strandresort Zanzibar met ontbijt
 • 1 Overnachting in StoneTown met ontbijt
 • Assistentie ter plaatse van ons lokale agentschap

 

Exclusief in de reissom:

 • Internationale retourvlucht
 • Overige excursies
 • Visum (USD 50 p.p.)
 • Fooi voor de gids/chauffeur (ongeveer USD 25 per dag)
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Inentingen en overige kosten

Opmerkingen:
Toeslag tijdens Pasen (19, 20, 21 en 22 april) EUR 20 per persoon per nacht
Toeslag tijdens de Feestdagen (24, 25, 31 december en 1 januari) EUR 35 per persoon per nacht

Internationale vluchten:

Er zijn niet zoveel mogelijkheden om naar Tanzania (Kilimanjaro Airport en terug vanaf Zanzibar) te vliegen, een goede optie is met KLM vanaf Amsterdam Schiphol. Andere opties (vanuit Amsterdam of Brussel) zijn Turkish Airlines (goede prijzen) en Swiss Air.