Privé safari Tanzania en Zanzibar

Privé safari Tanzania en Zanzibar
16 dagen vanaf EUR 5.340 pp

Gedurende deze 16-daagse privé safari Tanzania met Zanzibar ontdekt u de mooiste plekjes van Tanzania. U bezoekt Tarangire National Park, beroemd om de vele olifantenkuddes en enorme baobabbomen; het meer van Manyara met de boomklimmende leeuwen; en hét park om de Big Five te vinden, de Ngorongoro, waar u ook een mooie wandeling maakt over de kraterrand tussen de wilde dieren in! Natuurlijk kunnen ook de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti niet missen waar u 2 nachten verblijft. Na uw safari vliegt u naar Zanzibar voor een dagje in de oude stad Stone Town en een welverdiende rust aan het witte strand en de azuurblauwe wateren van de Indische Oceaan.

Hoogtepunten

Geheel verzorgde privé reis met eigen gids en auto
Kleine boutique accommodaties
Honderden olifanten in Tarangire
Flamingos en bavianen in Manyara
Wandeltocht op de kraterrand van Ngorongoro
Big Five in de krater
De uitgestrekte stilte van de Serengeti
Verdwalen in de straatjes van Stone Town
Slapen in een oud Arabisch herenhuis
3 dagen aan het strand in boutique hotel

Cheetah op jacht in de Serengeti

Reis route in het kort
Dag 1: Aankomst Arusha
D
ag 2: Cultureel bezoek / Arusha
Dag 3: Privé safari / Tarangire
Dag 4: Privé safari / Tarangire
Dag 5: Fietsen en Maasai / Lake Manyara
Dag 6: Privé safari / Lake Manyara
Dag 7: Privé safari / Serengeti
Dag 8: Privé safari / Serengeti
Dag 9: Privé safari / Serengeti
Dag 10: Privé wandeling krater / Ngorongoro
Dag 11: Privé safari / Ngorongoro
Dag 12: Vlucht naar Zanzibar / Stone Town
Dag 13: Relaxen / strand Zanzibar
Dag 14: Relaxen / strand Zanzibar
Dag 15: Relaxen / strand Zanzibar
Dag 16: Vertrek / retourvlucht

Dag tot dag programma
Privé safari Tanzania

Dag 1: Welkom in Tanzania!
Vandaag vliegt u naar Kilimanjaro International Airport. Ontvangst door de chauffeur/gids en transfer naar de eerste lodge in de regio Arusha. De rest van de dag kunt u uitrusten van de vlucht, wandelen in de mooie tuinen of een sprong wagen in het zwembad.
Verblijf in Mount Meru Game Lodge, inclusief diner

Dag 2: De omgeving verkennen
Het dorpje Usa River: Samen met een medewerker van de lodge wordt er een culturele en educatieve wandeling gemaakt naar het dorpje Usa River, waar ongeveer 20.000 mensen wonen. Het biedt een unieke gelegenheid om het dagelijks leven in Tanzania te leren kennen en in contact te komen met de lokale bevolking. Twee keer per week is er een grote groente-en fruitmarkt, wat erg leuk is om te zien.
Verblijf in Mount Meru Game Lodge, inclusief ontbijt en diner

Dag 3: Via Arusha naar Tarangire
Op naar het eerste wildpark: Uw privé safari Tanzania start vanuit Arusha met een rit van ongeveer 3 uur naar de eerste safari lodge in Tarangire National Park. Onderweg ziet u de dorpen van de beroemde Maasai-stammen en de herders met hun kuddes. Misschien kunt u stoppen om een typische Maasaimarkt te bezoeken. Het luxe kamp ligt binnen het park dus gedurende de rit ernaartoe kunt u al beginnen met wild spotten. De rest van de dag kunt u ontspannen in het kamp, een optionele bushwandeling maken , of gewoon luieren bij de tent met uitzicht over het park en misschien wel wat wilde dieren, zoals olifanten of giraffen.
Verblijf in Kichuguu Camp, inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 4: De eerste game drive
Olifanten en baobab bomen in Tarangire National Park: Dit indrukwekkende park staat bekend om de vele olifanten (meer dan 6.000), die zich vooral vaak in de buurt van de Tarangire rivier laten zien, waar ze zich te goed doen aan het sappige gras en hun dorst kunnen lessen. Daarnaast komen er in dit bijzondere fraaie park ook veel buffels, gnoes, impala’s, kudu’s, zebra’s en struisvogels voor maar ook leeuwen, luipaarden en zelfs cheeta’s. Het park wordt versierd door de aanwezigheid van schitterende baobab bomen waarvan sommige meer dan 10 meter breed zijn. Met de aanwezigheid van meer dan 450 vogelsoorten is Tarangire ook een paradijs voor vogelliefhebbers.
Verblijf in Kichuguu Camp, inclusief ontbijt, lunch en diner

Op safari in Oost Afrika, wat is er mooier?

Dag 5: Een sportief dagje
Fietsen op de oevers van Lake Manyara: Ervaar de lokale cultuur tijdens een 3 uur durende mountainbiketocht door het kleurrijke dorpje Mto wa Mbu. De tocht gaat langs boerderijtjes, scholen, een kerk, en een lokale bar en geeft een goed beeld van de geuren en kleuren van dit bruisende dorp. Dit is een geweldige kans om de dorpsbewoners te ontmoeten, dieren in het wild tegen te komen, en van mooie landschappen te genieten. Eenmaal buiten het dorp gaat de rit verder naar de oever van het meer binnen het Migunga Wildlife Management Area, met prachtige uitzichten over het meer, de imposante beboste wanden van de Rift vallei en kleine kuddes wilde dieren. De rit is op vrij vlak terrein (Off Road).

Bezoek de Maasai: Laat in de middag brengt u vanuit Isoitok een bezoek aan de traditionele Maasai stam. Isoitok heeft een duurzame band met de Maasai van Esilalei. De bezoeken worden aangepast aan het traditonele patroon van de stam, om zo hun dagritme niet te verstoren. U wordt van harte verwelkomd door een Maasai familie in hun “boma”. Een boma bestaat uit verschillende hutjes gemaakt van klei en hout, gegroepeerd rondom de kraal voor het vee. Hier kunt u ontdekken hoe de Maasai echt leven en krijgt u ook veel uitgelegd over hun gebruiken en tradities. U ziet hoe de vrouwen er koken en hoe de mannen bezig zijn met het vee, de kindertjes laten trots hun kleine geitjes zien.
Verblijf in Isoitok Tented Camp, inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 6: Bavianen en roze flamingo’s
Leeuwen in bomen? Ja hoor, in Manyara…: Kenmerkend aan dit wildpark zijn het enorm diverse landschap en zijn bijzondere bewoners. Bij binnenkomst waant u zich midden in de jungle. Dit deel van het park vormt een groene oase met hoge bomen en watervallen; het ideale leefgebied voor grote groepen bavianen, blauwe meerkatten, waterbokken, aardvarkens en olifanten. Ook houdt de schuchtere luipaard zich hier schuil, loerend naar een prooi. Dieper in het park verandert het tropisch regenwoud in uitgestrekte savannevlaktes met unieke dieren, zoals giraffen met een opvallend donkere tint en de bijzondere boom klimmende leeuw. Tijdens de migratie kleurt het Manyara meer felroze door de enorme populatie flamingo’s die hier neerstrijkt.
Verblijf in Isoitok Tented Camp, inclusief ontbijt, lunch en diner

Olifant

Dag 7: Ga samen met de leeuwen op zoek naar prooi
Duizenden zebras en gnoes in de Serengeti: Tijd om op foto jacht te gaan door de bekende Serengeti op zoek naar de grote trek van gnoes (wildebeest) en zebra’s. Duizenden gnoes (wildebeesten), gazelles en zebra’s trekken jaarlijks in de droge tijd vanuit het zuiden naar het noorden en steken daarbij de Mara rivier over richting Kenia om uiteindelijk in de Masai Mara te eindigen. Later in het jaar keren ze weer terug, steeds de regens achterna om zeker te zijn van verse graslanden. Deze mega kuddes worden gevolgd door de katachtigen. Leeuwen liggen op de loer en luipaarden wachten in de bomen tot het verse voedsel vanzelf langs komt lopen. Maar ook wilde honden, hyena’s, jakhalzen en krokodillen liggen op de loer. De natuur is natuurlijk altijd grillig en men kan geen garantie geven of de trek gezien kan worden maar de chauffeur/ gids zal tijdens de game-drives zijn uiterste best doen om de enorme kuddes op te sporen. Maar er leven meer dieren in de Serengeti zoals olifanten, wilde honden, giraffen, nijlpaarden, de zwarte en witte neushoorns, buffels, wrattenzwijnen maar ook veel antilopen soorten zoals topi, impala, grantgazelle, Thompsons, waterbokken en hartebeesten. Via de Nabi Gate wordt de Serengeti binnengereden en gaat de privé safari Tanzania als een game-drive door het natuurgebied op zoek naar de grote trek en de vele andere dieren. Later in de middag aankomst in het luxueuze tentenkamp. Na een verfrissende bush douche is het heerlijk om te genieten van een drankje bij het kampvuur, met op de achtergrond de dierengeluiden van Afrika . In de speciale tent worden de de maaltijden opgediend en gezellig samen genuttigd.
Verblijf in Pumzika Classic Safari Camp, inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 8: Nog een spectaculaire dag in de Serengeti
Blijf speuren op de eindeloze savanne: Vandaag wordt de dag doorgebracht met een dag- gamedrive door de Serengeti op zoek naar de grote trek en het vele andere wild met picknick onderweg. Of naar wens een vroege-ochtend game drive met lunch in het kamp en game-drive in de namiddag. Optioneel en absoluut een unieke ervaring is een vaart in een luchtballon boven de Serengeti.
Verblijf in Pumzika Classic Safari Camp, inclusief ontbijt, lunch en diner

Mannelijke impala

Dag 9: Nijlpaarden en sekretarisvogels
Start de dag met een unieke hete luchtballonvlucht (optioneel): Deze unieke ervaring begint vóór zonsopgang: tussen 4 en 5 uur wordt u opgehaald en om 06:30 klimt u aan boord. De ballonvaart duurt tussen de 50 en 70 minuten. Afhankelijk van de omstandigheden kunt u hoog boven de beboste vlakten vliegen, in gierennesten kijken en bavianen zien die wakker worden in hun boom, of een paar meter boven het met dauw bedekte gras met de zebra’s en antilopen naar alle kanten rennend net onder u. De piloten kunnen beekjes volgen, glijden enkele meters boven snuivende nijlpaarden of leeuwen die aan het drinken zijn, en wie weet kunt u zelfs luchtfoto’s van de wilde dieren. Echter, gedurende een groot deel van de vlucht zweeft u als een bosarend door het landschap terwijl de zon verandert van een gepolijste bol op de schimmige horizon in een schitterende schijf boven de vlaktes. Na het landen staat een uitgebreid bushontbijt voor u klaar, met foto’s en certificaten, en klinkt u op uw succes met een heerlijk glaasje “champagne”.

Nog een spectaculaire dag in de Serengeti: Twee dagen in de Serengeti is niet altijd genoeg. Vandaag gaat uw weer op pad, al slingerend over de zandpaden, op zoek naar de leeuwen, luipaarden en jachtluipaarden. Maar naast de Big Five en de migratie heeft de savanne zoveel meer te bieden. Neem eens een kijkje bij één van de hippopools, waar kuddes nijlpaarden zich met water en klei beschermen tegen de zon. Of kijk tijdens uw privé safari Tanzania eens naar boven en ontdek de vele soorten kleurrijke vogels, van de ijverige gele wever en de bontgekleurde vorkstaartscharrelaar tot de statige secretarisvogel.
Verblijf in Pumzika Classic Safari Camp, inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 10: Van de serene vlakten naar de weelderige hoogte
Wandeling op de Ngorongoro kraterrand: Zin om uw benen te strekken na een paar dagen in de auto? Nadat u de Serengeti uitgeslingerd bent, komt u in de middag aan in de beboste gebieden van de Ngorongoro hooglanden. Onder begeleiding van een gids en een bewapende ranger (stel u komt een olifant tegen…) maakt u een 2 1/2 uur durende wandeling over de rand van de Ngorongoro krater. Er is kans dat u zebra’s of buffels tegenkomt maar het gaat hier met name om de vele unieke planten en bomen. Een leerzame wandeling dus, maar het allermooiste zijn natuurlijk de adembenemende uitzichten over de krater zelf!
Verblijf in Ang’ata Ngorongoro Camp, inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 11: De Ngorongoro, een hoogepunt dat u nooit zult vergeten
De Big Five in de Ngorongoro krater: Met een doorsnede van 18 kilometer, een oppervlakte van 260 km² en een 600 meter hoge kraterwand is de Ngorongoro Crater de grootste nog intact zijnde krater ter wereld. Vanaf de rand kijkt u uit over dit amfitheater met een imponerende en adembenemende schoonheid. Groene uitgestrekte vlaktes, kleine riviertjes, bossen, moerassen en het vaak witte Lake Magadi vormen een thuis voor ongeveer 30.000 dieren. Veel mensen willen hier getuige van zijn. Hierdoor is het sinds kort niet meer toegestaan om meer dan één gamedrive van maximaal 6 uur per dag te maken. Voldoende overigens om de hele krater te ontdekken. Deze Ark van Noah is door de vruchtbare grond een ideale voedingsbodem voor dit unieke ecosysteem waar het wemelt van de wilde dieren. Roofdieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s maar ook olifanten, apen, zebra’s, gazellen, neushoorns, buffels, wildebeesten en nijlpaarden leven hier. De meeste van deze dieren kunnen, wanneer ze dat willen, naar behoefte de krater in en uit lopen via de steile kraterwanden.
Verblijf in Acacia Farm Lodge, inclusief ontbijt, lunch en diner

Op vakantie naar Zanzibar

Dag 12: Op naar Zanzibar!
Terug naar de bewoonde wereld: De privé safari Tanzania zit erop en het is tijd om terug naar Arusha te rijden. Onderweg stopt u nog even in het kleurrijke dorpje Mto wa Mbu, een smeltkroes van culturen waar vele Tanzaniaanse bevolkinsgroepen bij elkaar komen. Hier heeft u nog even tijd om de marktjes te bezoeken, door de straatjes te wandelen en de laatste souvenirs te kopen voordat u verder rijdt naar Arusha Airport voor uw vlucht naar Zanzibar.

Vlucht van Arusha naar Zanzibar: Weer een nieuw avontuur! U stapt in een klein vliegtuigje dat u in anderhalf uur naar Zanzibar vliegt. Een mooie vlucht omdat u door de geringe hoogte het prachtig glooiende landschap, de kustlijn, de turquoise kleuren van de Indische Oceaan en de witte stipjes van de zeilen van de traditionele dhows goed kunt zien.

Aankomst op Zanzibar en transfer naar uw hotel: Ontvangst bij aankomst op het vliegveld van Zanzibar door één van onze collega’s en transfer met een comfortabele minibus met airconditioning naar het hotel. Na zo’n lange indrukwekkende safari is het vast heerlijk om wat rustige uurtjes door te brengen in Stone Town. Het hotel voor de eerste nacht, een prachtig authentiek Arabisch huis, ligt in het hartje van de oude stad. Rondwandelen, uitwaaien aan zee, een drankje nemen met de voeten in het zand en eventueel heerlijk dineren op het dakterras van het hotel.
Verblijf in The Seyyida Hotel & Spa in Stone Town, inclusief ontbijt en lunch

Dag 13: Geschiedenis en cultuur in de oude stad
Vrolijke drukte in de nauwe straatjes van Stone Town (Optioneel): Na het ontbijt komt de stadsgids u ophalen voor een uitgebreide wandeling. Stone Town is het culturele hart van Zanzibar, Werelderfgoed van de Unesco en is de laatste 200 jaar nauwelijks veranderd. Het is een doolhof van smalle steegjes, drukke bazaars, groente- en fruitstalletjes, moskeeën en prachtige oude panden. Door al die jaren heen is het een smeltkroes geworden van culturen, Afrikaans, Arabisch, Indisch, Europees…. De gids neemt u mee naar noemenswaardige gebouwen zoals het oude Portugese fort, het Huis der Wonderen en de mooie kathedraal. Prachtige houten deuren wisselen zich af met kleine souvenirwinkeltjes en overal is er leven op straat. Snuffel in de kleine stalletjes en zie al dat heerlijke verse fruit en groente op de markt, maar ook alle soorten vis, geitenkoppen en hele koeien aan de haak. Na vrije tijd voor de lunch wordt u naar het strandresort gebracht.
Verblijf in The Loop Beach Resort, inclusief ontbijt en diner

Dag 14: Eventjes niets….
Geniet van zon, zee en strand: Deze dag heerlijk relaxen en genieten van zon, zee en strand. Optioneel : snorkelen, duiken, wandelen, fietsen, bezoek aan de oude Stone Town en/of het plaatsje Matemwe, excursie naar Jozani Forest waar de rode colobus aapjes leven, dolfijnentocht etc. Vraag voor meer informatie en prijzen bij de receptie van het hotel.
Verblijf in The Loop Beach Resort, inclusief ontbijt en diner

Dag 15: Aan de Indische Oceaan
Een extra dagje om strand en omgeving te verkennen: Deze dag heerlijk relaxen en genieten van zon, zee en strand. De oostkust van Zanzibar biedt niet alleen uitgestrekte witte zandstranden geflankeerd door wuivende palmbomen, maar ook een unieke kijk in het dagelijkse leven van de vissersdorpjes. Tijdens eb vallen grote delen van het strand droog, waar de dorpsbewoners bezig zijn met hun dagelijkse werkzaamheden. Maak een wandeling over het strand en bekijk hoe de lokale bevolking leeft. Vaak vissen de mannen met sleepnetten, en oogsten de vrouwen zeewier dat ze in deze ondiepe wateren kweken.
Verblijf in The Loop Beach Resort, inclusief ontbijt en diner

Dag 16: Terug naar huis…..
Tijd om afscheid te nemen…: Helaas loopt uw privé safari Tanzania met Zanzibar ten einde. U wordt opgehaald voor de transfer naar het vliegveld van Zanzibar. Met prachtige foto’s op zak en hopelijk heel wat mooie herinneringen stapt u op het vliegtuig terug naar huis.

Dit is een suggestie reis, u kunt de reis helemaal op maat laten maken

Periode: april, mei en november 2021

Prijs 2 personen: EUR 5.390 per persoon
Prijs 4 personen: EUR 4.680 per persoon
Prijs 6 personen: EUR 4.440 per persoon

 

Periode: overige maanden 2021

Prijs 2 personen: EUR 6.090 per persoon
Prijs 4 personen: EUR 5.380 per persoon
Prijs 6 personen: EUR 5.140 per persoon 

Er kan een toeslag gelden voor de periode 15 december tot 1 januari, in de Paasweek en tijdens lokale feestdagen.

Inclusief in de reissom in deze privé safari Tanzania:

 • Privé aankomst transfer in Arusha
 • Bezoek Usa River
 • Volledig verzorgde privé safari met Engelstalige gids, vervoer in speciale safari 4WD cat. Landcruiser waar het dak van omhoog kan, alle autokosten zoals benzine, verzekeringen etc.
 • Alle park entree gelden
 • Verblijf en maaltijden zoals omschreven gebaseerd op 2-persoonskamers
 • Alle game drives
 • Fietsen, wandelen en culturele bezoekjes (indien door u gewenst)
 • Binnenlandse vlucht naar Zanzibar
 • AMREF verzekering (Flying Doctors)
 • SGR garantie
 • 24/7 ondersteuning ter plaatse

Exclusief in de reissom in deze privé safari Tanzania:

 • Internationale retourvlucht
 • Overige / optionele excursies en activiteiten
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Visum kosten
 • Reis- en annuleringsverzekering

Internationale vluchten:

Er zijn een aantal mogelijkheden om naar Tanzania (Kilimanjaro Airport en terug vanaf Zanzibar) te vliegen, een goede optie is met KLM vanaf Amsterdam Schiphol. Andere opties (vanuit Amsterdam of Brussel) zijn Turkish Airlines (goede prijzen) en Swiss Air. Indien gewenst kunnen de vluchten ook via ons geboekt worden als onderdeel van de reis.