Oeganda en Rwanda Reis

Oeganda en Rwanda Autoreis
18 daagse reis vanaf EUR 2.949 per persoon

Deze bijzondere autorondreis door Oeganda en Rwanda is een goed voorbeeld van een reis met veel vrijheid. U start de reis in Entebbe en dan rijdt u verder naar Murchison Falls, Kibale Forest, Queen Elizabeth, Bwindi, Mgahinga waarna u Rwanda ingaat voor Volcanoes National Park, Lake Kivu en Kigali, waar u de reis afsluit. Op al deze prachtige locaties kunt u zelf bepalen wat u wilt gaan ondernemen. Tours die al inclusief zijn de must-do gorilla en chimpansee trackings en de Golden Monkey tracking.

Oeganda en Rwanda Autoreis

Reis route in het kort
Dag 1: Aankomst / Entebbe
Dag 2: autoreis / Kibale
Dag 3: autoreis / Kibale en Chimps
Dag 4: autoreis / Queen Elizabeth N.P.
Dag 5: autoreis / Queen Elizabeth N.P.
Dag 6: autoreis / Queen Elizabeth N.P.
Dag 7: autoreis / Bwindi
Dag 8: autoreis / Bwindi en Gorilla’s
Dag 9: autoreis / Kisoro en Lake Mutanda
Dag 10: autoreis / Kisoro en Golden Monkeys
Dag 11: autoreis / Volcanoes N.P. Rwanda
Dag 12: autoreis / Volcanoes N.P.
Dag 13: autoreis / Lake Kivu
Dag 14: autoreis / Lake Kivu
Dag 15: autoreis / Kigali
Dag 16: Kigali
Dag 17: Vlucht vanuit Kigali
Dag 18: Aankomst

Dag tot dag programma
Oeganda en Rwanda Autoreis

Dag 1: Vlucht / Entebbe
Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel in Entebbe gebracht.
Overnachting in Hotel 2 Friends Entebbe (Entebbe) met ontbijt

Dag 2: huurauto / Kibale Forest
In de ochtend rond 09:00 uur wordt uw 4×4 huurauto / RAV-4 bij uw accommodatie afgeleverd. U krijgt een uitgebreide uitleg en de hele reis wordt nog even rustig met u doorgesproken, u krijgt hier ook actuele tips over routes, wegen, stops onderweg etc. Vervolgens kan de Selfdrive Oeganda en Rwanda van start gaan. De route van vandaag is een uurtje of zes rijden richting het stadje Fort Portal bekijken en vervolgens het Kibale Forest.
Overnachting in Kibale Forest Camp (Kibale Forest) met ontbijt

Dag 3: huurauto / Kibale Forest
Vandaag staat er weer een bijzondere ontmoeting op het programma, de chimpansee tracking in Kibale Forest. De tracking staat onder leiding van een ranger en het het is fantastisch om de chimpansees in hun natuurlijk omgeving te zien, en wat lijken ze op mensen. In de middag kunt u optioneel de Bigodi Swamp Walk doen (ter plaatse te voldoen, USD 30 per persoon).
Overnachting in Kibale Forest Camp (Kbale Forest) met ontbijt

Dag 4: huurauto / Queen Elizabeth National Park
U verlaat het merengebied en rijdt verder naar een écht safari nationaal park. Deze selfdrive Oeganda laat u kennis maken met Queen Elizabeth N.P. Als u een echte fan bent van dirtroad rijden en de natuur dan raden we aan via Ishasha naar uw safari lodge te rijden.
Overnachting in de Bush Lodge / self contained tent (Queen Elizabeth N.P.) met ontbijt

Oeganda en Rwanda Autoreis

Dag 5 en 6: huurauto / Queen Elizabeth National Park
Deze dagen gaat u in alle rust prachtige game drives maken door het uitgestrekte park. Voor dag6 is in de ochtend de boottour over het Kazinga kanaal al inclusief, waarbij het zien van wilde dieren bijna gegarandeerd is.
Overnachtingen in de Bush Lodge (Queen Elizabeth N.P.) met ontbijt

Dag 7: huurauto / Bwindi
U gaat op het gemakt naar de centraal gelegen Gorilla Valley Lodge, een uitstekende uitgangspositie voor de gorilla tracking.
Overnachting in Gorilla Valley Lodge (Bwindi) met ontbijt

Dag 8: huurauto / Gorilla Tracking
Een Oeganda rondreis is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan de berggorilla’s. U vertrekt vroeg in de ochtend naar het startpunt van de trackingen, dicht bij de lodge. Hier ontmoet u de gids/ranger en dan gaat u in een groepje (maximaal 8) op pad richting de groep gorilla’s die u mag ontmoeten.
Overnachting in Gorilla Valley Lodge (Bwindi) met ontbijt

Dag 9: huurauto / Kisoro
Een mooie rit brengt u helemaal naar het zuid-westen van Oeganda, vlakbij de grens met Rwanda. Onderweg komt u langs Lake Mutanda, een prachtige regio waar u zeker de tijd moet nemen om mooie foto’s te maken. U verblijft in Kisoro, nabij het Mgahinga National Park waar morgen een mooie wandeling staat te wachten. Uw hotel is gemakkelijk te vinden.
Overnachting in Travellers Rest Camp (Kisoro) met ontbijt

Oeganda en Rwanda Autoreis

Dag 10: huurauto / Golden Monkey Tracking
Vanuit Kisoro is het slechts 20-30 minuten rijden naar de ingang van Mgahinga waar vanochtend voor u de bijzondere Golden Monkey tracking is geboekt! De trek begint al om 08:00 uur, de duur is afhankelijk van de locatie van de groepen (net als bij de gorilla’s), soms is het 2 uur maar het kan ook zomaar uren langer worden, hou hier dus rekening mee met het meenemen van water.
Overnachting in Travellers Rest Camp (Kisoro) met ontbijt

Dag 11: huurauto / Volcanoes National Park
Na een korte rit bereikt u de grens met Rwanda, waar u de grens passeert. Welkom in “het land van de duizend heuvelen”! Volcanoes Nationaal Park is het oudste nationale park op het Afrikaanse continent. Het is een spectaculair gebied dat wordt gedomineerd door acht Virunga vulkanen, waarvan twee op dit moment nog actief zijn. Op de flanken van de bergketen ligt tropisch regenwoud vol bijzondere primaatsoorten zoals gorilla’s en golden monkeys! Het 160 vierkante kilometer grote park telt daarnaast maar liefst 178 bijzondere vogelsoorten! Kortom: een zeer bijzondere wereld dat bij een bezoek aan Rwanda absoluut niet mag ontbreken.
Overnachting in Villa Gorilla (Volcanoes National Park) inclusief maaltijden

Dag 12: huurauto / Hiking Volcanoes National Park
Vandaag gaat u een mooie hike maken bij Volcanoes National Park en wel bij Mount Bisoke. Dit avontuur is één van de meest memorabele activiteiten in Rwanda. De top van deze vulkaan heeft namelijk een spectaculair kratermeer. Het is een prachtige wandeling van zo’n 6 uur inclusief de 2 uur afdalen. Om 07:00 uur gaat u naar het parkhoofdkwartier in Kinigi om een ​​briefing bij te wonen en krijgt u een parkwachter toegewezen. De parkwachters zijn meestal inwoners van het Volcanoes National Park en dus zeer goed geïnformeerd.
Overnachting in Villa Gorilla (Volcanoes National Park) inclusief maaltijden

Oeganda en Rwanda Autoreis

Dag 13 en 14: huurauto / Lake Kivu
Op weg naar Lake Kivu, ca. 4-5 uur rijden. Onderweg kunt u optioneel nog een stop maken bij de Phunda Tea Estate, de eerste theeplantage in Rwanda die aangesloten is bij het Fairtrade keurmerk. U verblijft een volle dag bij Lake Kivu. De perfecte gelegenheid om lekker te relaxen eerlijk te ontspannen of om een tochtje te maken op het meer per motorboot, jetski of zeilboot. Er zijn in de omgeving van Kibuye ook genoeg excursies te ondernemen zoals de Congo Nile Trails, Napoleons Island ofwel een klein eiland gelegen in Lake Kivu. Verder is de Ndaba waterval, net even buiten Kibuye gelegen, één van de grootste watervallen van het land. Zeker in de seizoenen met meer regen is dit echt een bezoekje waard! Klim naar de top van de waterval voor een nog beter zicht op dit prachtige natuurspektakel.
Overnachtingen in Rwiza Village (Lake Kivu) met ontbijt

Dag 15: huurauto/ Kigali
Een rit van zo’n 5 uur naar de hoofdstad van Rwanda, Kigali. Gezien Rwanda’s roerige recente verleden zou u het misschien niet denken, maar Kigali is een van de veiligste en schoonste steden van Afrika. De stad is gebouwd op enkele heuvels en opgebouwd rond 4 geografische centra die met de voormalige dorpen Kanombe, Mutamba, Nyarugenge en Butamwa overeenkomen. U rijdt naar uw hotel, waar om 16:00 uur de huurauto bij het hotel wordt opgehaald.
Overnachting in Ubumwe Grande Hotel (Kigali) met ontbijt

Dag 16: Stadstour Kigali
Een bijzondere laatste dag want u krijgt een uitgebreide stadstour. Tijdens de stadstour wordt u door een gids meegenomen en verkent u diverse bezienswaardigheden. U verkent het oude Kigali met haar oude, koloniale gebouwen. Een bijzonder bezoek en wat eigenlijk niet mag missen aan een bezoek aan Rwanda is het Kigali genocide-herdenkingscentrum waar u op confronterende wijze de geschiedenis van Rwanda zult zien en ook hoe dit land met haar verleden is omgegaan.
Overnachting in Ubumwe Grande Hotel (Kigali) met ontbijt

Dag 17 en 18: Kigali / vertrek en aankomst
Helaas, uw mooie reis door Oeganda en Rwanda zit erop, u wordt naar de luchthaven gebracht voor uw retourvlucht.

DEZE REIS IS EEN SUGGESTIE VOOR RWANDA EN OEGANDA COMBINATIE - WIJ MAKEN DE PERFECTE MAATWERK REIS

Periode: november t/m oktober 2021
Prijs: EUR 2.949 per persoon
gebaseerd op een reis met 2 personen

Inclusief in de reissom:

 • Aankomst transfer in Entebbe
 • Uitgebreide briefing van gids bij vertrek uit Entebbe
 • Overnachtingen met verblijf in 2-persoonskamer/tenten
 • Maaltijden als aangegeven
 • Golden Monkey tracking permit
 • Gorilla tracking permit (Bwindi) twv USD 700 per permit
 • Chimpansee tracking permit (Kibale) twv USD 200 per permit
 • Golden Monkey tracking permit (Mgahinga) twv USD 90 per permit
 • Boottrip Queen Elizabeth
 • Hike Volcanoes National Park
 • 14 Dagen huurauto RAV-4 (4×4) of gelijkwaardig met ongelimiteerd aantal kilometers
 • Uitgebreide autoverzekering. Uitsluitingen betreffen ongeoorloofd gedrag zoals rijden onder invloed van drugs/drank, te hard rijden (in de parken is de maximale snelheid 40 km/uur, houdt u zich hier svp aan).
 • Extra verzekering voor rijden in Oeganda
 • Fee (USD 40) om met auto over de grens te gaan
 • Drop-of kosten voor inleveren in Kigali
 • Stadstour Kigali
 • Vertrektransfer naar Kigali luchthaven
 • 24/7 Assistentie ter plaatse van ons lokale agentschap
 • SGR Garantie

Exclusief in de reissom:

 • Internationale retourvlucht
 • Overige / optionele excursies en activiteiten
 • Overige autokosten zoals benzine, tolgelden, ferry kosten etc.
 • Entreegelden voor de nationale parken in Oeganda (bij ingang parken te voldoen, USD 40 per dag per persoon en USD 15 voor de wagen), alleen voor Queen Elizabeth, reken totaal op zo’n EUR 130 per persoon.
 • Visum
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Internationale vluchten:

Er zijn diverse mogelijkheden om naar Oeganda en Rwanda te vliegen, een goede optie is rechtstreeks (of met tussenlanding in Kigali) met KLM vanaf Amsterdam Schiphol of rechtstreeks (of met tussenlanding in Kigali) met Brussels Airlines vanaf Brussel. Andere opties (vanuit Amsterdam of Brussel) zijn Kenya Airways of Turkish Airways (heel goede prijzen).