Luxe Privé Safari Tanzania

Luxe Privé Safari Tanzania
12 daagse reis voor EUR 7.250 per persoon

Tanzania heeft naast een schitterende natuur ook prachtige luxe accommodaties. Deze privé safari neemt u mee naar de bekende natuurparken in het noorden van Tanzania. U wordt door uw eigen chauffeur/gids in een 4WD landrover gereden naar en door de gebieden van Tarangire, Lake Manyara, de Ngorongoro Krater en de fameuze Serengeti. De overnachtingen vinden plaats op idyllische locaties in sfeervolle safari lodges en tentenkampen. U slaapt in een boomhut, in een tent en in een hotel met de beste keuken van Tanzania.

Luxe Prive Safari Tanzania

Reis route in het kort
Dag 1: vliegreis naar Tanzania/ Arusha
D
ag 2: Arusha 
Dag 3: privé safari/ Tarangire
Dag 4: privé safari/ Tarangire
Dag 5: privé safari/ Lake Manyara
Dag 6: privé safari/ Ngorongoro Krater
Dag 7: privé safari/ Serengeti
Dag 8: privé safari/ Serengeti
Dag 9: privé safari/ Serengeti
Dag 10: vliegen/ Arusha
Dag 11: terugreis of Zanzibar
Dag 12: aankomst

Dag tot dag programma
Luxe Privé Safari Tanzania

Dag 1: Aankomst / Kilimanjaro Arusha
Uw Tanzania reis gaat van start met een vlucht naar Kilimanjaro Airport. Bij aankomst krijgt u een privé transfer naar uw uitstekende hotel aangeboden.
Overnachting in het Onsea House met ontbijt en diner/ Arusha

Dag 2: Arusha National Park
Na het ontbijt wordt u door uw gids opgehaald en rijdt u naar het, klein maar zo bijzonder, Arusha National Park. Hier maakt u een lange game-drive door het park en wordt er op een prachtige locatie de picknick lunch geserveerd.
Overnachting in het Onsea House met ontbijt en diner/ Arusha

Dag 3: privé safari/ Tarangire National Park
Vandaag gaat uw echte privé safari door Tanzania van start. Gisteren heeft u een voorproefje gehad, maar nu komt het echte safari werk. uw chauffeur/gids neemt u mee over een prima weg naar Tarangire National Park. Op tijd voor de lunch komt u bij uw lodge aan. U mag direct richting uw eigen boomhut gaan waar u de komende nachten heerlijk gaat slapen.
Overnachting in Elewana Tarangire Treetops met maaltijden/ Tarangire

Luxe Prive Safari Tanzania

Dag 4: privé safari/ Tarangire National Park
Het is nog maar net licht en u wordt al wakker gemaakt. Onder het genot van een kopje thee/koffie kijkt u hoe de zon opkomt. Uw ervaren gids staat inmiddels al klaar en hij neemt u mij op wandelsafari. U wandelt door de bush, heel dichtbij de wilde dieren, en de gids vertelt u alles over het gebied. In de middag staat er een mooie game-drive met de auto op het programma. Na het diner wordt het spannend want dan gaat u in het donker met de auto op pad voor een nachtelijke game-drive.
Overnachting in Elewana Tarangire Treetops met maaltijden/ Tarangire

Dag 5: privé safari/ Lake Manyara National Park
Uw safari brengt u vandaag naar Mto wa Mbu en hier kunt u kennismaken met de lokale bewoners. Na de lunch rijdt u naar Lake Manyara National Park voor een interessante game-drive langs het meer. Als u het leuk vindt kunt u ook een Canopy tour doen, lopen over touwbruggen. Aan het einde van de middag arriveert u bij het luxe tentenkamp op de rand van de Ngorongoro Krater.
Overnachting in Sanctuary Ngorongoro Crater Camp met maaltijden/ Ngorongoro Crater Rim

Dag 6: privé safari/ Ngorongoro Krater
U wordt wakker met op de achtergrond de geluiden van de natuur. Na een heerlijk ontbijt is het tijd om naar beneden te gaan en in de Ngorongoro Krater af te dalen. Eenmaal in de krater heeft u een schitterend uitzicht. De Ngorongoro Krater staat bekend om zijn hoge concentratie wild, de dieren hebben geen reden om uit deze vruchtbare vallei te vertrekken en genieten van het leven hier. Na de lange game-drive heeft u de middag de tijd om te relaxen of een leuke culturele ontmoeting te organiseren.
Overnachting in Sanctuary Ngorongoro Crater Camp met maaltijden/ Ngorongoro Crater Rim

Luxe Prive Safari Tanzania
Serengeti

Het bezoek aan de Serengeti draait helemaal om de bijzondere migratie van de wildebeest en de zebra’s. In de periode december t/m juni blijft u in het zuiden (Pioneer Camp) en van juli t/m november blijft u 1 nacht in het zuiden en 2 nachten in het noorden (Migration Camp).

Dag 7: privé safari/ Serengeti 
Over de bergen en door de Ngorongoro Conservation rijdt u naar de Serengeti. Als u afdaalt naar de Serengeti heeft u een schitterend zicht over de vlaktes van het wereldberoemde natuurpark. U rijdt naar tentenkamp tussen de rotsen in het zuiden van de Serengeti. Als u zin heeft dan staat uw chauffeur in de middag voor u klaar voor een game-drive.
Overnachting in Elewana Pioneer Camp met maaltijden/ Serengeti

Dag 8 en 9: privé safari/ Serengeti (december t/m juni)
Deze dagen staat de Serengeti en de migratie van de wildebeesten centraal. U maakt elke dag een dag game-drive over de uitgestrekte vlaktes. U heeft alle tijd om de wilde dieren te zien en de fotograferen. Op de laatste avond neemt u afscheid op een speciale manier, met een zogenaamde sundowner. Genieten van de zonsondergang op een prachtige locatie onder het genot van een hapje en drankje. Dit is genieten!
Overnachting in Elewana Pioneer Camp met maaltijden/ Serengeti

Dag 8 en 9: privé safari/ Serengeti (juli t/m november)
Op dag 8 brengt u van het zuiden naar het noorden van de Serengeti. U rijdt bijna de route die de wildebeesten elk jaar lopend afleggen. Het is niet zomaar een reisdag maar een volle dag game-drive. Op dag 9 maakt u in de ochtend en middag een game-drive door langs de Mara River en door het noordelijke gebied. U heeft alle tijd om de wilde dieren te zien en de fotograferen. Op de laatste avond neemt u afscheid op een speciale manier, met een zogenaamde sundowner. Genieten van de zonsondergang op een prachtige locatie onder het genot van een hapje en drankje. Dit is genieten!
Overnachting in Elewana Migration Camp met maaltijden/ Serengeti

Luxe Prive Safari Tanzania

Dag 10: vlucht / Arusha
Afhankelijk waar u overnacht heeft wordt u naar de Lobo Airstrip (Migration Camp) of Seronera Airstrip (Pioneer Camp) gebracht. Hier neemt u afscheid van uw chauffeur/gids en u vliegt in een klein vliegtuigje naar Arusha. Hier krijgt u een transfer naar uw hotel.
Overnachting in Onsea House met ontbijt en diner/ Arusha

Dag 11: Vertrek Arusha 
Helaas, uw reis zit er bijna op. U wordt naar de luchthaven van Kilimanjaro Airport gebracht voor uw internationale retourvlucht. Natuurlijk kunt u ook kiezen om door te vliegen naar Zanzibar of het bijzondere eilandje Pemba.

Dag 12: Aankomst

Luxe Prive Safari Tanzania

DEZE REIS IS EEN SUGGESTIE VOOR TANZANIA WIJ MAKEN DE PERFECTE MAATWERK REIS

Periode: 1 januari – 15 december 2021

Prijs: EUR 7.250 per persoon
gebaseerd op een reis met 2 personen

Inclusief in de reissom:

 • Transfers van Kilimanjaro airport naar hotel in Arusha
 • 3 Overnachtingen in Arusha met ontbijt en diner
 • 8 Daagse privé safari door Noord Tanzania inclusief maaltijden, Engelstalige chauffeur/gids, 4WD safari jeep, game-drives, park entreegelden en overnachtingen
 • Binnenlandse vlucht vanuit de Serengeti naar Arusha
 • Nachtsafari in Tarangire
 • Sundowner cocktail
 • Assistentie ter plaatse van ons lokale agentschap

Exclusief in de reissom:

 • Internationale retourvlucht
 • Overige excursies
 • Visum (USD 50 p.p.)
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Inentingen en overige kosten

Internationale vluchten:

Er zijn niet zoveel mogelijkheden om naar Tanzania (Kilimanjaro Airport en terug vanaf Zanzibar) te vliegen, een goede optie is met KLM vanaf Amsterdam Schiphol. Andere opties (vanuit Amsterdam of Brussel) zijn Turkish Airlines (goede prijzen) en Swiss Air.
Mocht u interesse hebben dan kunnen wij ook business class service aanbieden met b.v. KLM.