Klassiek Ethiopië Privé Reis

Klassiek Ethiopië Privé Reis
16 daagse reis vanaf EUR 1.506 per persoon

Individuele reis Ethiopie gericht op het noorden van Ethiopië waar u terug zult gaan in de tijd. In deze klassieke reis Ethiopië reist u met een privé wagen samen met onze Engelstalige chauffeur naar het hoge noorden. In het Noorden vindt u voornamelijk historie als kerken, kastelen en andere oudheden maar ook is er een wandeling in de prachtige natuur van de Simien Mountains waar u uitgebreid gaat wandelen. Na het hoogtepunt Lalibela vliegt u terug naar Addis Ababa.

Klassiek Ethiopie individuele rondreis
Tembo afrika Tip Bezoek de grotkerken bij zonsopkomst

Route Klassiek Ethiopie privé reis in het kort
Dag 1: Aankomst Addis Ababa
Dag 2: Debre Marcos
Dag 3: Bahir Dar
Dag 4: Bahir Dar
Dag 5: Gondar / Kossoye
Dag 6: Simien Mountains
Dag 7: Aksum
Dag 8: Aksum
Dag 9: Hawziem
Dag 10: Hawziem
Dag 11: Mekele
Dag 12: Lalibela
Dag 13: Lalibela / Hudad Mountains
Dag 14: Lalibela
Dag 15: Vlucht naar Addis Ababa
Dag 16: Vroege vlucht en aankomst

Dag tot dag programma
Klassiek Ethiopie Privé Reis

Dag 1: Addis Ababa
Start van uw mooie reis naar Ethiopie. Bij aankomst in Addis Ababa wordt u opgewacht en krijgt u een privé transfer aangeboden naar uw hotel.
Verblijf in Kenenisa Hotel / Addis Ababa, inclusief ontbijt

Dag 2: Debre Marcos
Samen met uw Engelstalige privé chauffeur/gids gaat u in een Landcruiser op pad. De dag start met een korte stadstour door Addis Ababa. Verder kunt u een kopje koffie drinken bij de beroemde Tomoca Coffee en gaat u op pad. Inclusief bezoek aan het Debre Libanos klooster en een wandeling over de Portugese brug. Via een afdaling vol met bochten en de Kloof van de Blauwe Nijl arriveert u in de loop van de middag in Debre Marcos.
Verblijf in het Paradise Hotel / Debre Marcos, inclusief ontbijt

Dag 3: Bahir Dar
Een mooi rit verder richting het Tana meer. Aangekomen in Bahir Dar is er een schitterend uitzicht over het Tana meer en het begin van de Blauwe Nijl rivier. Verblijf in het Tana Hotel (op het meer) / Bahir Dar, inclusief ontbijt

Dag 4: Tana meer en Nijlwatervallen
Volle dag Tana meer en omgeving. Met de boot gaat u over het Tana met bezoek aan het eilandje Zege en de kloosters van Ura Kidane Mihret en Azuwa Maryam. In de middag gaat u naar de Nijlwatervallen voor een wandeling over de Portugese brug.
Verblijf in het Tana Hotel (op het meer) / Bahir Dar, inclusief ontbijt

Klassiek Ethiopie individuele rondreis

Dag 5: Gondar
Rit naar Gondar, een rit van zo’n 4 uur door landelijke dorpjes waar de Amhara cultuur goed zichtbaar is. Natuurlijk gaat u een uitgebreid bezoek maken aan het koning Fasilidas-bad en de kastelen van Gondar. Vervolgens transfer naar uw mooie lodge
Verblijf in Befeker Kossoye Ecology Lodge / Kossoye (iets voorbij Gondar), inclusief ontbijt

Dag 6: Simien Mountains
Korte rit naar de Simien Mountains voor een dag wandelen (met picknick lunch), een prachtige wandeling naar de Genbar watervallen. Met wat geluk kunt u hier de Gelada bavianen van dichtbij bekijken. De Simien Mountains, ofwel het Simien-gebergte, is een afgelegen en ruig gebergte. De hoogste berg in de Simien Mountains is Ras Dashen van ruim 4.500 meter hoogte en bekend om het woeste landschap.
Verblijf in de Siemien Lodge / Simien Mountains, inclusief ontbijt

Dag 7: Axum
Een lange rit naar Axum met stops in Debark, Adi Arkay of waar u ook maar wilt, het is tenslotte een privé reis. Het hoogteverschil tussen Debark en Adi Arkay is maar liefst 2.000 meter. Tijdens deze rit over het “dak van Afrika” kunt u genieten van prachtige uitzichten. In Axum is ook een uitgaansleven. Zoals in zoveel plaatsen in het land zijn er barretjes met live muziek en lokale restaurantjes.
Verblijf in Consular Hotel / Axum, inclusief ontbijt

Dag 8: Obelisken van Axum
Axum ligt in het hoge noorden van Ethiopië en vooral bekend om haar vele obelisken. De ruïnes van Axum zijn van een tijdperk waar Axum één van de machtigste rijken ter wereld was, vergelijkbaar met het Romeinse en Perzische rijk. U bezoekt vandaag de vele hoogtepunten van Axum zoals de kathedraal van Marian Zion, waar volgens de overlevering de Ark des Verbonds ligt. De ark wordt bewaakt door een monnik die zijn taak aan het eind van z’n leven overdraagt aan een familielid.
Verblijf in Consular Hotel / Axum, inclusief ontbijt

Klassiek Ethiopie individuele rondreis

Dag 9: Hawzenn – Gheralta Mountains
Rit naar Hawzien met onderweg bezoek aan de Tempel of Yeha.
Verblijf in de Gheralta Lodge / Gheralta Mountains, inclusief ontbijt

Dag 10: Hawzien – Gheralta Mountains
De wandelschoenen kunnen aan, mooie wandeling/hike in het hart van de Tigrai. U gaat een klim maken naar Abuna Yemata Guh en Mariam Kordor. De klim naar de oude rotskerk Abuna Yemata eindigt (als u wilt, ook eenvoudigere wandelingen zijn mogelijk) met een spannende beklimming om nooit te vergeten. Het uitzicht vanaf de richel die leidt naar de in rots gehouwen kerk is ongelooflijk. Mocht u niet willen hiken dan is het ook mogelijk om de Teka Tesfay kerken te bezoeken.
Verblijf in de Gheralta Lodge / Gheralta Mountains, inclusief ontbijt

Dag 11: Mekele
Onderweg naar Makele bezoek aan de Abreha we Atsbeha kerk en de archeologische site van Adi Akawe. Aangekomen in Makele bezoek aan het Yohannus IV museum.
Verblijf in het Planet International Hotel / Mekele, inclusief ontbijt

Dag 12: Lalibela
Rit naar Lalibela via Sekota. De mooiste rotskerk werd bewaard tot vandaag: onderweg bezoekt u de prachtige Yemrehane Christos. Lalibela is de bekendste van de vier klassieke plaatsen en zeker een hoogtepunt. Hier liet koning Laibela in de 12e eeuw elf kerken uithakken in de rotsachtige bodem. Deze plaats was ooit bedoeld als het nieuwe Jerusalem. Lalibela wordt tot de dag van vandaag nog steeds bewoond door priesters die hier werken en de religieuze en artistieke schatten bewaken.
Verblijf in San Seyoem Hotel / Lalibela, inclusief ontbijt

Klassiek Ethiopie individuele rondreis

Dag 13: Lalibela – Hudad Mountains
Na het ontbijt haalt de gids u op voor een trek van 2,5-3 uur bij de Hudad Mountains naar de Hudad Lodge (3.300 meter). Onderweg komt u langs diverse dorpjes. In de middag kunt u in de omgeving van de hoog gelegen lodge de Ghelada bavianen bewonderen en het lokale leven in dorpjes. Ook bezoekt u de Asheton Mariam, een kleine kerk maar van binnen heel mooi met fresco’s. De kerk is ook door een tunnel verbonden met de tweelingkerken van Bet Golgotha en Bet Mikhael Kerk.
Verblijf in de Hudad Lodge / Hudad Mountains, inclusief ontbijt

Dag 14: Lalibela
In de ochtend keert u wandelend terug naar Lalibela (zo’n 2 uur) maar als u wilt kan dit ook met muilezel of paard. In de middag kunt u zich nogmaals laten betoveren door de mystieke plek Lalibela, de elfde kerk is de diepste en meest imposante.
Verblijf in San Seyoem Hotel / Lalibela, inclusief ontbijt

Dag 15: Vlucht naar Addis Ababa
Vanaf de luchthaven van Lalibela vliegt u met een rechtstreekse vlucht terug naar Addis Ababa. Als u wilt kunt u in de middag nog een bezoek brengen een museum of wellicht wat relaxen voor uw vlucht in de nacht.
Verblijf in Kenenisa Hotel / Addis Ababa, exclusief maaltijden

Dag 16: Terugreis
Het is het einde van uw reis door Ethiopie, al heel vroeg in de ochtend (eigenlijk in de nacht van dag 15-16) wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw retourvlucht.

Klassiek Ethiopie individuele rondreis

DEZE REIS IS EEN SUGGESTIE VOOR ETHIOPIË WIJ MAKEN DE PERFECTE MAATWERK REIS

Periode: 1 januari – 15 december 2021

Prijs: EUR 2.029 per persoon
gebaseerd op een reis met 2 personen
Prijs: EUR 1.506 per persoon
gebaseerd op een reis met 4 personen

Inclusief in de Klassiek Ethiopie reis:

 • Volledig verzorgde privé rondreis in 4WD Toyota Landcruiser met Engelstalige chauffeur/gids
 • Transfers van/naar Bole airport
 • Overnachtingen op basis van verblijf in 2-persoonskamers
 • Ontbijt
 • Excursies en tours als vermeld met Engelstalige gids inclusief entree gelden
 • Assistentie ter plaatse vanuit kantoor in Addis Ababa

Exclusief in de Klassiek Ethiopie reis:

 • Internationale retourvlucht (start vanaf EUR 450)
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Optionele extra (niet genoemde) activiteiten
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Internationale vluchten:

Er zijn diverse goede manieren om naar Ethiopië te vliegen zoals met Turkish Airlines (in laagseizoen prijzen al vanaf EUR 450). Deze vluchten zijn via Istanbul, ook een stopover in Istanbul behoort tot de mogelijkheden. Ethiopian Airlines is veelal iets duurder maar er als er binnenlandse vluchten bij geboekt worden dan is hier vaak een korting op van toepassing. Andere goede vluchtopties zijn met KLM of Kenya Airways.