Ethiopië Noord en Zuid Rondreis

Ethiopie Noord en Zuid Rondreis
21 daagse reis vanaf EUR 1.820 per persoon

Individuele rondreis Ethiopie, u reist in een privé wagen met onze Engelstalige chauffeur naar het hoge noorden. In het Noorden van Ethiopië vindt u voornamelijk historie als kerken, kastelen en andere oudheden maar ook is er een wandeling in de prachtige natuur van de Simien Mountains waar u uitgebreid gaat wandelen. In het zuiden bezoekt u het Sjala Abijata Wild Life Park in de Great Rift Valley en Langano. Overnachtingen zijn in goede klasse hotels en lodges (daar waar mogelijk). Zo verblijft u in de Simien Mountains in de mooie Simien Lodge.

Al onze chauffeurs spreken goed Engels en ze vertellen graag met trots over hun land. Uw reis is privé dus het dagprogramma is ingevuld maar in overleg met de chauffeur zijn kleine aanpassingen ter plaatse geen enkel probleem.

Ethiopië Noord en Zuid Rondreis

Route Ethiopie rondreis in het kort
Dag 1: Aankomst Addis Ababa
Dag 2: Debre Marcos
Dag 3: Bahir Dar
Dag 4: Bahir Dar
Dag 5: Gondar
Dag 6: Simien Mountains
Dag 7: Aksum
Dag 8: Aksum
Dag 9: Hawziem
Dag 10: Mekele
Dag 11: Lalibela
Dag 12: Lalibela / Hudad Mountains
Dag 13: Lalibela
Dag 14: Kombocha / Lake Hayk
Dag 15: Ankober
Dag 16: Trekking / Ankober
Dag 17: Awash
Dag 18: Sjala Abijata Wild life park
Dag 19: Langano
Dag 20: Langano
Dag 21: Vertrek

Dag tot dag programma
Ethiopië Noord en Zuid Rondreis

Dag 1: Addis Ababa
Start van uw mooie Ethiopie rondreis. Bij aankomst in Addis Ababa wordt u opgewacht en krijgt u een privé transfer aangeboden naar uw hotel.
Verblijf in Kenenisa Hotel / Addis Ababa, inclusief ontbijt

Dag 2: Debre Marcos
Samen met uw Engelstalige privé chauffeur/gids gaat u in een Landcruiser op pad. De dag start met een korte stadstour door Addis Ababa. Verder kunt u een kopje koffie drinken bij de beroemde Tomoca Coffee en gaat u op pad. Inclusief bezoek aan het Debre Libanos klooster en een wandeling over de Portugese brug. Via een afdaling vol met bochten en de Kloof van de Blauwe Nijl arriveert u in de loop van de middag in Debre Marcos.
Verblijf in het Paradise Hotel / Debre Marcos, inclusief ontbijt

Dag 3: Bahir Dar
Een mooi rit verder richting het Tana meer. Aangekomen in Bahir Dar is er een schitterend uitzicht over het Tana meer en het begin van de Blauwe Nijl rivier. Verblijf in het Tana Hotel (op het meer) / Bahir Dar, inclusief ontbijt

Dag 4: Tana meer en Nijlwatervallen
Volle dag Tana meer en omgeving. Met de boot gaat u over het Tana met bezoek aan het eilandje Zege en de kloosters van Ura Kidane Mihret en Azuwa Maryam. In de middag gaat u naar de Nijlwatervallen voor een wandeling over de Portugese brug. Verblijf in het Tana Hotel (op het meer) / Bahir Dar, inclusief ontbijt

Dag 5: Gondar
Rit naar Gondor, een rit van zo’n 4 uur door landelijke dorpjes waar de Amhara cultuur goed zichtbaar is, met bezoek aan Awramba community. Ook wordt vandaag een bezoek gebracht aan de Debre Birhan Selassie kerk met het beroemde Engelenplafond, een kranig staaltje Ethiopische schilderkunst. Het koning Fasilidas-bad en de kastelen van Gondar worden natuurlijk ook bezocht.
Verblijf in Mayleka Lodge / Gondar, inclusief ontbijt

Ethiopië Noord en Zuid Rondreis

Dag 6: Simien Mountains
Korte rit naar de Simien Mountains voor een dag wandelen (met picknick lunch), een prachtige wandeling naar de Genbar watervallen. Met wat geluk kunt u hier de Gelada bavianen van dichtbij bekijken.  De Simien Mountains, ofwel het Simien-gebergte, is een afgelegen en ruig gebergte. De hoogste berg in de Simien Mountains is Ras Dashen van ruim 4.500 meter hoogte en bekend om het woeste landschap.
Verblijf in de Siemien Lodge / Simien Mountains, inclusief ontbijt

Dag 7: Axum
Een lange rit naar Axum met stops in Debark, Adi Arkay of waar u ook maar wilt, het is tenslotte een privé reis. Het hoogteverschil tussen Debark en Adi Arkay is maar liefst 2.000 meter. Tijdens deze rit over het “dak van Afrika” kunt u genieten van prachtige uitzichten. In Axum is ook een uitgaansleven. Zoals in zoveel plaatsen in het land zijn er barretjes met live muziek en lokale restaurantjes.
Verblijf in Consular Hotel / Axum, inclusief ontbijt

Dag 8: Obelisken van Axum
Axum ligt in het hoge noorden van Ethiopië en vooral bekend om haar vele obelisken. De ruïnes van Axum zijn van een tijdperk waar Axum één ​​van de machtigste rijken ter wereld was, vergelijkbaar met het Romeinse en Perzische rijk. U bezoekt vandaag de vele hoogtepunten van Axum zoals de kathedraal van Marian Zion, waar volgens de overlevering de Ark des Verbonds ligt. De ark wordt bewaakt door een monnik die zijn taak aan het eind van z’n leven overdraagt aan een familielid. Verblijf in Consular Hotel / Axum, inclusief ontbijt

Dag 9: Hawzien – Gheralta Mountains
Een relatief korte rit naar Hawzien, in het hart van de regio Tigrai. Hier gaat u in de middag een mooie wandeling en klim maken naar Abuna Yemata Guh. De klim naar de oude rotskerk Abuna Yemata eindigt (als u wilt, ook eenvoudigere wandelingen zijn mogelijk) met een spannende beklimming om nooit te vergeten. Het uitzicht vanaf de richel die leidt naar de kerk is ongelooflijk. Ook gaat u naar Abba Daniel Korkor, een andere in rots gehouwen kerk in een surrealistisch landschap.
Verblijf in de Gheralta Lodge / Gheralta Mountains, inclusief ontbijt

Ethiopië Noord en Zuid Rondreis

Dag 10: Mekele
Onderweg naar Makele bezoek aan de Abreha we Atsbeha kerk en de archeologische site van Adi Akawe. Aangekomen in Makele bezoek aan het Yohannus IV museum. Verblijf in het Planet International Hotel / Mekele, inclusief ontbijt

Dag 11: Lalibel
Rit naar Lalibela via Sekot. De mooiste rotskerk werd bewaard tot vandaag: onderweg bezoekt u de prachtige Yemrehane Christos. Lalibela is de bekendste van de vier klassieke plaatsen en zeker een hoogtepunt. Hier liet koning Laibela in de 12e eeuw elf kerken uithakken in de rotsachtige bodem. Deze plaats was ooit bedoeld als het nieuwe Jerusalem. Lalibela wordt tot de dag van vandaag nog steeds bewoond door priesters die hier werken en de religieuze en artistieke schatten bewaken.
Verblijf in San Seyoem Hotel / Lalibela, inclusief ontbijt

Dag 12: Lalibela – Hudad Mountains
Na het ontbijt haalt de gids u op voor een trek van 2,5-3 uur bij de Hudad Mountains naar de Hudad Lodge (3.300 meter). Onderweg komt u langs diverse dorpjes. In de middag kunt u in de omgeving van de hoog gelegen lodge de Ghelada bavianen bewonderen en het lokale leven in dorpjes. Ook bezoekt u de Asheton Mariam, een kleine kerk maar van binnen heel mooi met fresco’s. De kerk is ook door een tunnel verbonden met de tweelingkerken van Bet Golgotha en Bet Mikhael Kerk.
Verblijf in de Hudad Lodge / Hudad Mountains, inclusief ontbijt

Dag 13: Lalibela
In de ochtend keert u wandelend terug naar Lalibela (zo’n 2 uur) maar als u wilt kan dit ook met muilezel of paard. In de middag kunt u zich nogmaals laten betoveren door de mystieke plek Lalibela, de elfde kerk is de diepste en meest imposante.
Verblijf in San Seyoem Hotel / Lalibela, inclusief ontbijt

Dag 14: Lake Hayk
Onderweg naar Kombocha wordt uitgebreid gestopt bij het Hayk meer, met aan de westelijke oever het Istifanosklooster. Zeker vogelliefhebbers komen bij het op 2.300 meter gelegen Hayk meer uitgebreid aan hun trekken door de enorme variëteit in vogels. Traditionele vissers zijn nog te zien in hun boten van papyrus. Verblijf in het Yogofe Hotel / Kombocha, inclusief ontbijt

Ethiopië Noord en Zuid Rondreis

Dag 15: Ankober
Lange maar mooie reisdag dwars door de Tarmaber pas met mooie uitzichten, onderweg wordt regelmatig gestopt voor het maken van mooie foto’s en natuurlijk een regelmatig kopje koffie.
Verblijf in de Ankober Palace Lodge / Ankober, inclusief ontbijt

Dag 16: Ankober
Volle dag wandelen / trekking in de omgeving van de lodge met een lokale gids. Onderweg komt u langs lokale huisjes (waar u als u wilt een kijkje kunt nemen). Het is genieten van de mooie groene omgeving en het prachtige uitzicht. Het getjirp van de vele vogels maakt het plaatje compleet.
Verblijf in de Ankober Palace Lodge / Ankober, inclusief ontbijt

Dag 17: Awash
Rit naar Awash met onderweg een bezoek aan het dorpje aan Aliya Amba. Er wordt gekozen voor een short-cut naar Awash, dit is off-road dus de 4WD komt hier van pas. De lodge waar u verblijft ligt bij het Awash National Park waar u een mooie game drive gaat maken op zoek naar dieren zoals de schattige dik-dik, zebra’s, gazellen of wellicht ziet u wel de Oost-Afrikaanse spiesbok!
Verblijf in de Awash Falls Lodge / Awash, inclusief ontbijt

Dag 18: Sjala Abijata Wild Life Park / Langano
Safari bij het Sjala Abijata Wild life park, een paradijs met maar liefst 250 vogelsoorten. Het park is vooral bekend door de Greater Kudu’s, wrattenzwijnen, jakhalzen en Oribi antilopen. Het eindpunt van de dag is het Langano meer, een plekje om nog even achterover te hangen en bij te komen. Verblijf in het Sabana Beach Resort / Langano, inclusief ontbijt

Dag 19: Langano meer
Een dag relaxen aan het strand van het Langano meer.
Verblijf in het Sabana Beach Resort / Langano, inclusief ontbijt

Dag 20: Addis Ababa
In de ochtend rit terug naar Addis Ababa, waar u bij uw hotel incheckt. Als u wilt kunt u in de middag nog een bezoek brengen aan de Mercator markt, musea of kerken. Verblijf in Kenenisa Hotel / Addis Ababa, exclusief maaltijden

Dag 21: Vertrek
Al heel vroeg in de ochtend (eigenlijk in de nacht van dag 20-21) wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw retourvlucht. Einde van uw mooie rondreis Ethiopie.

 

Ethiopië Noord en Zuid Rondreis

DEZE REIS IS EEN SUGGESTIE VOOR ETHIOPIË WIJ MAKEN DE PERFECTE MAATWERK REIS

Periode: 1 januari – 15 december 2021

Prijs: EUR 2.479 per persoon
gebaseerd op een reis met 2 personen
Prijs: EUR 1.820 per persoon
gebaseerd op een reis met 4 personen

Inclusief in de Ethiopie Noord en Zuid rondreis:

  • Volledig verzorgde privé rondreis in 4WD Toyota Landcruiser met Engelstalige chauffeur/gids
  • Transfers van/naar Bole airport
  • Overnachtingen op basis van verblijf in 2-persoonskamers met ontbijt
  • Excursies en tours als vermeld met Engelstalige gids inclusief entree gelden
  • Assistentie ter plaatse vanuit kantoor in Addis Ababa

Exclusief in de Ethiopie Noord en Zuid rondreis:

  • Internationale retourvlucht (start vanaf EUR 450)
  • Overige maaltijden en drankjes
  • Optionele extra (niet genoemde) activiteiten
  • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
  • Reis- en annuleringsverzekering

Internationale vluchten:

Er zijn diverse goede manieren om naar Ethiopië te vliegen zoals met Turkish Airlines (in laagseizoen prijzen al vanaf EUR 450). Deze vluchten zijn via Istanbul, ook een stopover in Istanbul behoort tot de mogelijkheden. Ethiopian Airlines is veelal iets duurder maar er als er binnenlandse vluchten bij geboekt worden dan is hier vaak een korting op van toepassing. Andere goede vluchtopties zijn met KLM of Kenya Airways.