Avontuurlijke Zuid-Ethiopie privé reis

Avontuurlijke Zuid-Ethiopie Privé Reis
19 daagse reis voor EUR 1.644 per persoon

Individuele reis Zuid-Ethiopie. In 19 dagen naar de Stammen, het hoogste punt in de Bale Mountains, de Tulu Deemtu en de bijzondere Sof Omar grotten. Deze Ethiopië reis is weg van de begaande paden met veel natuur en wandelen. Als afsluiting een dag aan het water van Lake Awassa en Langano.

Overnachtingen zijn met (daar waar mogelijk) luxere hotels en lodges zoals de Murele, Buska Lodge en het Haile en Sabana Resort aan het water. Indien gewenst kunnen er ook voordeligere accommodaties aangeboden worden. Al onze chauffeurs spreken goed Engels en ze vertellen graag met trots over hun land. Uw reis is privé dus het dagprogramma is ingevuld maar in overleg met de chauffeur zijn kleine aanpassingen ter plaatse geen enkel probleem. In de Omo vallei zijn vele kleurrijke marktjes. Bij boeking zal altijd gekeken worden of deze ingepast kunnen worden.

AVONTUURLIJKE ZUID-ETHIOPIË PRIVÉ REIS
Tembo Afrika Tip Respecteer de gebruiken van de verschillende stammen

Reis route in het kort
Dag 1: Aankomst Addis Ababa
Dag 2: Addis Ababa
Dag 3: Wolliso
Dag 4: Arba Minch
Dag 5: Arba Minch
Dag 6: Jinka / Omo vallei
Dag 7: Jinka / Mago National Park
Dag 8: Murele
Dag 9: Turmi
Dag 10: Turmi
Dag 11: Yabelo
Dag 12: Yirgalem
Dag 13: Yirgalem
Dag 14: Goba
Dag 15: Bale Mountains
Dag 16: Awassa
Dag 17: Langano
Dag 18: Addis Ababa
Dag 19: Vertrek

Dag tot dag programma
Avontuurlijke Zuid-Ethiopie Privé Reis

Dag 1: Addis Ababa
Start van uw mooie reis naar Zuid-Ethiopie. Bij aankomst in Addis Ababa wordt u opgewacht en krijgt u een privé transfer aangeboden naar uw hotel.
Verblijf in Kenenisa Hotel / Addis Ababa, inclusief ontbijt

Dag 2: Addis Ababa
Een bezoek aan Ethiopië is niet compeet zonder de hoofdstad Addis Ababa te zien. U wordt vandaag rondgeleid door Addis Ababa en bezoekt Tomoco Coffee. Verblijf in Kenenisa Hotel / Addis Ababa, inclusief ontbijt

Dag 3: Wolliso
De chauffeur haalt u na het ontbijt op en u gaat op weg naar Wolisso (190km). Onderweg naar Wonchi bezoekt u het Born Free Wildlife Park nabij de Menagesha Wonchi krater. De uitgedoofde vulkaan bereikt een hoogte van maar liefst 3400 meter. Vanuit de headquarters is het mogelijk om paardrijdend naar het meer te gaan. Het Megagesha National Forest is ook bekend voor de vele colobus apen die hier leven.
Verblijf in de Negash Lodge / Wolisso, inclusief ontbijt

Dag 4: Arba Minch
De weg gaat steeds zuidelijker, de rit gaat naar Arba Minch (420km), gelegen tussen het Abayameer en het Chamomeer. Onderweg bezoek aan de dorpjes Hosaina en Sodo. Verblijf in de Paradise Lodge / Arba Minch, inclusief ontbijt

Dag 5: Arba Minch / Chamo meer
Boottocht over Lake Chamo op zoek naar krokodillen, nijlpaarden en vele kleurrijke vogels. Ook bezoekt u een dorpje van de Dorze, een stam gespecialiseerd in het weven van prachtige kleding. Op maandag en donderdag is hier ook een zeer kleurrijke markt.
Verblijf in de Paradise Lodge / Arba Minch, inclusief ontbijt

AVONTUURLIJKE ZUID-ETHIOPIË PRIVÉ REIS

Dag 6: Jinka / Omo vallei
Veel afgelegener kan het haast niet, de rit gaat richting de Omo vallei. Diverse stammen worden bezocht zoals de Ari, levend van akkerbouw en veeteelt en producenten van heerlijke honing. Verder de Tsemay, zij vallen vooral op omdat zowel mannen als vrouwen zich vaak versieren met kleurrijke kralen. De Bena stam is bekend vanwege hun body paint tijdens verschillende culturele ceremonies. De prachtig getekende lichamen dansen rond tijdens bruiloften en rituelen. Verblijf in het Jinka Resort / Jinka, inclusief ontbijt

Dag 7: Jinka / Omo vallei
Bezoek aan het Mago National Park en aan de Mursi stam. De Mursi stam hoort tot de meest beroemde stammen in de Omovallei. Kenmerkend zijn vooral de schotels die de vrouwen als versiering dragen door hun onderlip. Hun gezichten zijn vaak versierd met verf.
Verblijf in het Jinka Resort / Jinka, inclusief ontbijt

Dag 8: Murele
De route wordt bepaald aan de hand van de dag van de week. Zo is er in Dimeka een markt op dinsdag en op donderdag de Key Afar markt, de meest kleurrijke markt waar u de Ari, Benna en Hamer zaken ziet doen met elkaar. Verblijf in de Murele Safari Lodge / Murele, inclusief ontbijt

Dag 9: Turmi
Vandaag brengt u in de omgeving van Murulle een bezoek aan de Karo stam. De littekens op de lichamen van de mannelijke leden van de Karo stam symboliseren dat zij dieren of mensen gedood hebben. De vrouwen hebben zelf aangebrachte littekens op hun borsten. De Karo zijn boeren en verbouwen Sorghum (een tarwe soort), maïs en bonen op velden langs de Omo rivier.
Verblijf in de Buska Lodge / Turmi, inclusief ontbijt

AVONTUURLIJKE ZUID-ETHIOPIË PRIVÉ REIS

Dag 10: Turmi
Met de boot brengt u een bezoek aan de oever van de Omo River. Hier bezoekt u de Dassanech stam. Daarna rijdt u terug naar Turmi waar u bij de markt op maandag de Hamer, Karo en Dassanech stammen tegenkomt. Bekijk de Hamer dans (Evangadi) en als u geluk heeft een huwelijksceremonie met stier-springen. Verblijf in de Buska Lodge / Turmi, inclusief ontbijt

Dag 11: Yabeko
Via het dorpje Konso gaat u op weg naar Yabelo, de toegangspoort naar het Yabelo Wilflife Sanctuary. Verder bezoekt u een Konso dorp, Gargesiyo, “The Southern New York”, een gebouw dat er uit ziet als of het in New York staat.
Verblijf in de Kanta Lodge / Yabelo, inclusief ontbijt

Dag 12: Yirgalem
Rit door koffie gebied met koffie- en bananenplantages. Vraag de chauffeur zeker om even te stoppen bij een kleine lokale koffieboer. Onderweg tevens bezoek aan de Borena stam, altijd kleurrijk gekleed. De leden van deze stam zingen in de waterputten wanneer ze water halen voor hun vee. U bezoekt deze “singing well” en ziet hun manier van zoutwinning. Verblijf in de Aregash Lodge / Yirgalem, inclusief ontbijt

Dag 13: Yirgalem
Mooie wandeling van zo’n twee uur door Hassani Forest, koffie- en bananenplantages. U verblijft op één van de mooiste lodges in Ethiopië. Hier kunt u ook het koffie proces van nabij aanschouwen. Tevens een zeer populaire plek voor het zien van vele vogels!
Verblijf in de Aregash Lodge / Yirgalem, inclusief ontbijt

Dag 14: Goba / Bale Mountains
Een lange rit naar de noorzijde van de Bale Mountains met bezoek aan de spectaculaire Sof Omar grotten. De Weib rivier loopt hier 16km ondergronds. De trail van bijna 2km die u kunt lopen passeert deze rivier maar liefst zeven maal, een wandeling van een uur.
Verblijf in het Wabe Shebele Hotel / Bale Mountains

AVONTUURLIJKE ZUID-ETHIOPIË PRIVÉ REIS

Dag 15: Goba / Bale Mountains
Bale Mountains is een opmerkelijke wildlife-hotspot in Ethiopië. Hier leeft namelijk het meest bedreigde roofdier ter wereld; de Ethiopische wolf. Deze is overigens relatief eenvoudig te spotten dus hou de camera bij de hand. Verder zijn in de Bale Mountains meer dan 60 soorten zoogdieren te zien. Het hart van het nationaal park wordt gevormd door het beroemde Sanetti Plateau, waar talloze natuurdocumentaires zijn opgenomen.
Verblijf in het Wabe Shebele Hotel / Bale Mountains

Dag 16: Awassa
In het noordelijke deel van het Bale Mountain National Park is de 3543 meter hoge Mount Gaysan. Hier kunt u met de gids gaan wandelen / hiken. Hier bezoekt u ook het Dinsho Wildlife park waarbij u al wandelend dieren kunt zien zoals de imposante bergnyala, de bohorrietbok en de Abessijnse bosbok. Met een beetje geluk komt ook de sierlijke franjeapen tegen.
Verblijf in het Haile Resort / Awassa, inclusief ontbijt

Dag 17: Langano
Bezoek aan de Awassa vismarkt en het Sjala Abijata Wildlife park, een echt vogelparadijs. In de middag is er ruim de tijd om te relaxen aan het strand van het Langano meer. Verblijf in het Sabana Beach Resort / Langano meer, inclusief ontbijt

Dag 18: Addis Ababa
In de ochtend rit terug naar Addis Ababa, waar u bij uw hotel incheckt. Als u wilt kunt u in de middag nog een bezoek brengen aan de Mercator markt, musea of kerken. Verblijf in Kenenisa Hotel / Addis Ababa, exclusief maaltijden

Dag 19:
Einde van de reis naar Zuid-Ethiopie. Al heel vroeg in de ochtend (eigenlijk in de nacht van dag 18-19) wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw retourvlucht.

AVONTUURLIJKE ZUID-ETHIOPIË PRIVÉ REIS

DEZE REIS IS EEN SUGGESTIE VOOR ETHIOPIË WIJ MAKEN DE PERFECTE MAATWERK REIS

Periode: 1 januari – 15 december 2021

Prijs: EUR 2.298 per persoon
gebaseerd op een reis met 2 personen
Prijs: EUR 1.644 per persoon
gebaseerd op een reis met 4 personen

Inclusief in de reis Zuid-Ethiopie:

  • Volledig verzorgde privé rondreis in 4WD Toyota Landcruiser met Engelstalige chauffeur/gids
  • Transfers van/naar Bole airport
  • Overnachtingen op basis van verblijf in 2-persoonskamers met ontbijt
  • Excursies en tours als vermeld met Engelstalige gids inclusief entree gelden
  • Assistentie ter plaatse vanuit kantoor in Addis Ababa

Exclusief in de reis Zuid-Ethiopie:

  • Internationale retourvlucht (start vanaf EUR 450)
  • Overige maaltijden en drankjes
  • Optionele extra (niet genoemde) activiteiten
  • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
  • Reis- en annuleringsverzekering

Internationale vluchten:

Er zijn diverse goede manieren om naar Ethiopië te vliegen zoals met Turkish Airlines (in laagseizoen prijzen al vanaf EUR 450). Deze vluchten zijn via Istanbul, ook een stopover in Istanbul behoort tot de mogelijkheden. Ethiopian Airlines is veelal iets duurder maar er als er binnenlandse vluchten bij geboekt worden dan is hier vaak een korting op van toepassing. Andere goede vluchtopties zijn met KLM of Kenya Airways.