Autorondreis Oeganda Compleet

Autorondreis Oeganda Compleet
22 daagse reis vanaf EUR 2.629 per persoon

Zoekt u een avontuurlijke autorondreis Oeganda, dan hoeft u niet verder te zoeken. De vrijheid om met een eigen landrover 4×4 auto door het ruige gebied van Oeganda te rijden is een unieke ervaring. U leert de bevolking van het land kennen, rijdt door afgelegen gebieden, door de dichte jungle en kleine dorpjes. Deze autorondreis Oeganda Compleet neemt u mee van Jinja, Sipi Falls Moroto, Kidepo Valley, Murchison Falls, Fort Portal, Queen Elizabeth N.P. en Lake Mburo. De selfdrive eindigt na 22 dagen weer in Entebbe.

Autorondreis Oeganda Compleet

Reis route in het kort
Dag 1: Vliegreis naar Entebbe
D
ag 2: huurauto / Entebbe
Dag 3: huurauto / Jinja
Dag 4: huurauto / Jinja
Dag 5: huurauto / Sipi Falls
Dag 6: huurauto / Sipi Falls
Dag 7: huurauto / Moroto
Dag 8: huurauto / Moroto
Dag 9: huurauto / Kidepo Valley
Dag 10: huurauto / Kidepo Valley
Dag 11: huurauto / Gulu
Dag 12: huurauto / Murchison Falls
Dag 13: huurauto / Murchison Falls
Dag 14: huurauto / Hoima Lake Albert
Dag 15: huurauto / Fort Portal
Dag 16: huurauto / Fort Portal
Dag 17: huurauto / Queen Elizabeth N.P.
Dag 18: huurauto / Queen Elizabeth N.P.
Dag 19: huurauto / Lake Mburo
Dag 20: huurauto / Lake Mburo

Dag 21: Retourvlucht 
Dag 22: Aankomst

Dag tot dag programma
Autorondreis Oeganda Compleet

Dag 1: Aankomst / Entebbe
Vlucht naar Entebbe, Oeganda. Bij aankomst wordt u opgewacht en met een privé transfer naar uw hotel in Entebbe gebracht.
Overnachting in Hotel 2 Friends Entebbe (Entebbe) met ontbijt

Dag 2: huurauto / Entebbe
U heeft overdag de gelegenheid om b.v. Kampala te gaan verkennen. We kunnen natuurlijk een leuke stadstour regelen of een tour op een boda boda (brommer)
. Tegen het einde van de middag wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd en krijgt u uitgebreide uitleg,
Overnachting in Hotel 2 Friends Entebbe (Entebbe) met ontbijt

Dag 3 en 4: huurauto / Jinja
Dag 3 is de eerste dag van de autorondreis Oeganda. Op het gemak rijdt u een prima weg naar de bron van de Nijl, Jinja. Hier kunt u leuke activiteiten ondernemen, waaronder een rafting tocht over de Nijl. Blijft u liever op het droge dan raden we een tocht met een quad zeker aan.
Overnachtingen in Hotel 2 Friends Jinja (Jinja) met ontbijt

Dag 5 en 6: huurauto / Sipi Falls
U rijdt verder richting de grens met Kenia naar het district Kapchorwa en de Sipi Falls. Het gebied is vruchtbaar, heerlijk koel en ideaal voor wandelingen. Bij de Sipi en de Sisyi watervallen zijn er leuke niet al te zware hikings te maken, we adviseren om wel een gids mee te nemen. Voor een stukje avontuur kunt u ook gaan abseilen.
Overnachtingen in Sipi River Lodge (Sipi Falls) met ontbijt en diner

Dag 7 en 8: huurauto / Moroto
U verlaat het min of meer drukkere gebied van Oeganda om nu echt de bush in te rijden. De route naar het noorden is al stukken beter te doen door de verbeteringen aan de weg, maar een Afrikaanse massage is nog steeds gegarandeerd. U rijdt de regio van de Karamojong binnen en maakt kennis met deze unieke stam. Vanuit het tentenkamp zijn interessante excursies te maken, zoals een traditionele Karamojong healer tour.
Overnachtingen in de Karamoja Safari Camp (Moroto) met ontbijt en diner

Dag 9 en 10: huurauto / Kidepo Valley
De autorondreis brengt u door een landschap van kopjes naar de uitgestrekte vlaktes van Kidepo Valley. Via Kitodo en Kaabong arriveert bij het meest noordelijk gelegen park van Oeganda, grenst aan Zuid-Soedan. U kunt mooie game-drives maken vanuit de safari lodge en kennismaken met het rijke dierenleven. Leeuwen zijn hier b.v. vaak in bomen te vinden.
Overnachting in de Kidepo Savannah Lodge / luxe tent (Kidepo Valley) met ontbijt met diner

Dag 11: huurauto / Gulu
In ongeveer 4 uur, tenzij het regent dan kan het langer duren, rijdt u naar het plaatsje Gulu. Het stadje is gericht op handel met de omliggende landen en zeker niet op de westerse toeristen, dat maakt het juist zo leuk om dit eens te ervaren.
Overnachting in Bomah Hotel (Gulu) met ontbijt

Dag 12 en 13: huurauto / Murchison Falls
Het is maar een kleine 3 uur rijden naar uw volgende bestemming, terwijl het landschap drastisch verandert. U slaapt de komende nachten middenin de jungle van het Murchison Falls National Park. Natuurlijk mag een boottocht bij de watervallen niet ontbreken maar ook wandelen is een goede manier om de omgeving te verkennen. Uiteindelijk worden de meeste tochten met de auto gedaan. U kunt zelf op pad gaan of een keertje kiezen een game-drive met een ervaren gids te maken.
Overnachtingen Pakuba Safari Lodge (Murchison Falls) met ontbijt en diner

Autorondreis Oeganda Compleet

Dag 14: huurauto / Lake Albert
Vandaag rijdt u dwars door Murchison Falls, door dichte bebossing. U steekt met de ferry over naar de zuidkant en dan verder langs Lake Albert naar uw sfeervolle eindbestemming in het Kabwoya Wildlife Reserve.
Overnachting in Lake Albert Safari Lodge (aan Lake Albert) met ontbijt en diner

Dag 15 en 16: huurauto / Fort Portal
I
n de ochtend kunt u het reservaat bewonderen en dan rijdt u verder naar de stad Fort Portal. De lodge waar u verblijft is schitterend in de heuvels en aan het water gelegen. Hiervandaan zijn er interessante mogelijkheden zoals een chimpansee tracking (van te voren boeken is aan te bevelen), hikings door het landschap van krater en kratermeren in Kyaninga en houdt u van bergen dat mag een bezoek aan de Rwenzori Mountains niet ontbreken. Ook het stadje Fort Portal is leuk om een middagje in te vertoeven.
Overnachting in Kyaninga Lodge (Fort Portal) met ontbijt en diner

Dag 17 en 18: huurauto / Queen Elizabeth N.P.
Met maar 2,5 uur te rijden bent u zo op de volgende bestemming, dit geeft u extra de tijd om op het gemak van de omgeving te genieten. U slaapt weer op een locatie waar heel veel te doen en te zien is. U kunt ook hier ook een chimpansee tracking, een boottocht over het Kazinga Channel (aan te bevelen), game-drives maken door het natuurpark en voor de cultuurliefhebbers zijn er mogelijkheden om lokale dorpjes te bezoeken.
Overnachtingen in Marafiki Safari Lodge (Queen Elizabeth N.P.) met ontbijt en diner

Autorondreis Oeganda Compleet

Dag 19 en 20: huurauto / Lake Mburo N.P.
Op weg naar de laatste bijzondere bestemming van deze autorondreis Oeganda passeert u de evenaar, altijd leuk voor een korte stop. U rijdt weer meer richting de hoofdstad en het kan alweer drukker worden op de weg. De route gaat langs de stad Mbarara, waar u prima kunt stoppen voor de lunch. De laatste nachten van uw verblijf in Oeganda zijn voor Lake Mburo. Dit is een mooie plek om even bij te komen van alle belevenissen en te genieten van de indrukwekkende natuur. Een echte aanrader is om nog een wandeling door het Rubanga bos te maken en een nacht game-drive met gids in het donker.
Overnachtingen in Rwakobo Rock (Lake Mburo N.P.) met ontbijt en diner

Dag 21: Vertrek vanuit Oeganda
Helaas, uw reis zit er bijna op. U rijdt naar de luchthaven in Entebbe en hier levert u de huurauto in. Aansluitend neemt u de vlucht weer naar huis.

Dag 22: Aankomst

Deze reis is een suggestie voor Oeganda-bij ons zijn alle reizen maatwerk

Periode: 1 januari – 15 december 2021

Prijs: EUR 2.729 per persoon
gebaseerd op een reis met 2 personen

Er kan een toeslag gelden voor de periode 15 december tot 1 januari, in de Paasweek en tijdens lokale feestdagen.

Inclusief in de reissom in deze autorondreis Oeganda:

 • Privé aankomst transfer in Entebbe
 • Overnachtingen in 2-persoonskamers
 • Maaltijden zoals aangegeven (diverse ook inclusief diner)
 • 19 Dagen huurauto Landcruiser 4 (4WD) of gelijkwaardig met ongelimiteerd aantal kilometers
 • Standaard autoverzekering
 • 24/7 Assistentie ter plaatse van onze lokale agent

Exclusief in de reissom in deze autorondreis Oeganda:

 • Internationale retourvlucht
 • Overige / optionele excursies en activiteiten
 • Overige autokosten zoals benzine, tolgelden, ferry kosten etc.
 • Entreegelden voor de nationale parken (bij ingang parken te voldoen)
 • Visum
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Opmerking:
Als u tijdens de reis ook graag de chimpansees en gorilla’s wilt gaan zien dan raden wij u aan dit van te voren te boeken

Internationale vluchten:

Er zijn diverse mogelijkheden om naar Oeganda te vliegen, een goede optie is rechtstreeks (of met tussenlanding in Kigali) met KLM vanaf Amsterdam Schiphol of rechtstreeks (of met tussenlanding in Kigali) met Brussels Airlines vanaf Brussel. Andere opties (vanuit Amsterdam of Brussel) zijn Kenya Airways of Turkish Airways (heel goede prijzen).