Zanzibar

Dit zijn suggestie reizen, elke reis kan op maat gemaakt worden

Privé safari Tanzania en Zanzibar

Privé reis Tanzania van 16 dagen, overnacht in exclusieve kleinschalige safari kampen. Bezoek de mooiste plekjes en sluit af met Zanzibar.

Meer informatie

Tanzania Hoogtepunten Groepssafari

Groepssafari Tanzania, met een 6 daagse safari (Tarangire, Serengeti, Ngorongoro, Lake Manyara), 5 dagen strandvakantie Zanzibar en nachtje StoneTown.

Meer informatie

Tanzania privé safari met Zanzibar

Privé safari in Tanzania, een 8 daagse safari door Tarangire, Lake Manyara, Serengeti en de Ngorongoro Crater met als afsluiting strand op Zanzibar.

Meer informatie

Luxe Privé Safari Tanzania

Luxe privé safari in Tanzania van 10 dagen, met bezoeken aan Arusha N.P. Tarangire, Lake Manyara, Ngorongoro Crater en Serengeti (zuiden en noorden).

Meer informatie
Zanzibar

Zanzibar, een prachtig juweel in de Indische Oceaan, Zanzibar of het Spice Island is een relaxte plek waar de geschiedenis fluistert terwijl u dwaalt door de smalle kronkelende straatjes in Stonetown. Een traktatie voor de zintuigen, deze archipel verrukt u met zijn ongerepte witte zandstranden, turkooisblauwe oceaanwater en het schitterende groen van de kustvegetatie die verschillende soorten flora en kleinere fauna herbergt. Hier, streelt de zachte oceaanwinden u terwijl u in de zachte warmte van de tropische zon baadt, terwijl de geuren van specerijen en vers fruit u terugvoeren naar een vervlogen tijdperk.

Zanzibar is het hele jaar prima om te bezoeken alleen april en mei zijn minder geschikt.

Zanzibar vakantiebestemming
Stone Town

Stone Town, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is de hoofdstad van Zanzibar met een rijke historische en culturele betekenis. Zelfs na honderden jaren heeft het zijn oorspronkelijke oude charme behouden die de tijd niet heeft kunnen uithollen. Zelfs vandaag, wanneer u deze bruisende traditionele metropool bezoekt tijdens uw vakantie met Selva Travel, wordt u teruggevoerd naar een tijdperk waarin de Omani-monarch door de nauwe steegjes liep. Omzoomd met huizen in koraalsteen, hun schilferende pleisterwerk en korstmossen die alleen maar toevoegden naar hun oude oproep. Stone Town is ook het commerciële centrum van het eiland, maar ligt nog steeds in een tijdperk van weleer. Hier vindt u vele kleine dukas (winkels) die u prachtige entiteiten zoals kleurrijk textiel, specerijen, vers fruit en verrukkelijke zeevruchten, gesneden curiosa, kunstwerken en mooie snuisterijen verkopen. U kunt ook van de lokale Swahili-keuken proeven die beschikbaar is in Forodhani Gardens of bij lokale eetgelegenheden. Hier en daar, wanneer u door Stone Town reist, zult u gebouwen in koloniale stijl vinden die schouder aan schouder staan, met Swahili-huizen die trots hun oorsprong adverteren met hun ingewikkelde gesneden en gelakte deuren. Middeleeuwse moskeeën, kerken en hindoetempels smelten perfect samen in harmonie, net als het Portugese Fort en hun kanonnen met het Sultan’s Palace Museum (Beit-el-Sahel) en House of Wonders (Beit-el-Ajaib). Felgekleurde ruiten glinsteren in de zon terwijl de rustgevende geluiden van Kiswahili-gezangen u volgen terwijl u deze oude stad verkent. Dit is Zanzibar Stone Town, aantrekkelijk, betoverend, een authentieke kustplaats waar u keer op keer naar terug wilt keren.

Zanzibar vakantiebestemming

Grof gezegd is Zanzibar nog vrij onontwikkeld met slechts 5 hoofdwegen, die allemaal terugvoeren naar de belangrijkste stad, Zanzibar Town, aan de westelijke rand.

Nungwi in het noorden

Direct aan het noordelijke punt van het eiland is het strand dat dit gebied omringt werkelijk adembenemend. Azuurblauwe wateren en witte zandstranden wachten op degenen die hier komen. Het enige nadeel is eigenlijk dat veel van de hotels op de koraalrotsen hebben gebouwd en als zodanig bij hoogtij hun stranden kwijtraakten. Het is een prima locatie om ook buiten het hotel een rondje te lopen en de straatjes van Nungwi te verkennen. Hier zijn prima restaurantjes en winkeltjes te vinden, dat is op veel plaatsen op het eiland echt heel anders.

Kendwa in het noordwesten

Slechts enkele accommodaties zijn erin geslaagd zich aan de westelijke kant van het eiland te vestigen. De belangrijkste reden is dat er relatief weinig stranden zijn die de moeite waard zijn… Kendwa is echter de uitzondering. Uitkijkend naar het eiland Tumbatu, daalt u hier het witte strand af richting de azuurblauwe oceaan. Op elk moment van de dag kunt u hier op het strand vertoeven, ze hebben niet dezelfde problemen als aan de andere kant van het eiland, waar het strand erg ondiep is en dus het tij zich over grote afstanden terugtrekt.

Matemwe in het noordoosten

Het dorp Matemwe aan de noordoostkust van Zanzibar kijkt uit op het kleine en exclusieve eiland Mnemba. In tegenstelling tot veel van de andere stranden op het eiland is het tot voor kort relatief onaangeroerd gebleven door het toerisme. Het is makkelijk om te zien waarom dit prachtige en uitgestrekte strand zo populair is geworden. Zoals met veel van de stranden op Zanzibar, is het getijverschil groot en dus wordt het strand bij eb bijzonder uitgestrekt, maar het is nog steeds mogelijk om hier de hele dag te zwemmen en wanneer het tij komt het is echt een paradijs.

Zanzibar vakantiebestemming
Kiwenga en Pongwe in het oosten

Het strand dat langs dit deel van het eiland loopt is, net als het Matemwe-strand verder naar het noorden, heel typerend voor Zanzibar. Bij eb vormt het een brede witte band die naar de zeewierboerderijen loopt en uiteindelijk naar het diepwaterkanaal en het barrièrerif. Bij vloed komen de golven recht omhoog naar de rand van het met palmbomen bedekte land. Er zijn tal van echt goede accommodaties langs deze strip en, zonder te overvol te zijn (zoals bij sommige van de andere gebieden), dit is een van onze favoriete gebieden op het eiland. Met het beste strand bij Pongwe, zijn er weinig nadelen van deze plek. Het enige nadeel van dit gebied is dat er geen leuke winkels of restaurants zijn.

Kizimkazi in het zuiden

Dit een gebied dat maar heel langzaam in ontwikkeling is. Over het algemeen niet bekend om de mooie zandstranden is het wel een prima locatie om te gaan duiken en snorkelen. De paar stranden die er zijn heeft u al snel helemaal voor u alleen. Als uitzondering kunnen we zeker Fumba noemen, prachtig strand, goede accommodaties.

Bwejuu en dongwe in het zuidoosten

Als u vanuit het kleine stadje Paje naar het noorden rijdt, gaat u langs wat een van de meest populaire stranden van het eiland zijn. Het aanbod aan hotels en lodges is hier waarschijnlijk het meest divers van heel Zanzibar. Er zijn hier ook veel accommodaties die we van harte kunnen aanbevelen, met name in het gebied rondom de Breezes. Hier is het strand alleen minder goed bij heel laag tij, de rest van de tijd is het mogelijk om te snorkelen en zwemmen. Het enige kritiek die we zouden hebben is dat het duiken niet zo goed is als in het noorden, rond Mnemba, of helemaal naar het zuiden.

Zanzibar vakantiebestemming
Mafia Island

Ten zuiden van Zanzibar en tegenover de riviermonding van de machtige Rufiji ligt het kleine eiland Mafia. Grotendeels over het hoofd gezien door bezoekers die meer richting Zanzibar trekken, heeft het eiland een rustiek gevoel, wat alleen maar bijdraagt ​​aan zijn charme. Omgeven door een beschermd marine park, zoals Pemba, is dit een goede bestemming voor diegenen die graag wat tijd doorbrengen in de onderwaterwereld. Elders op het eiland komen de inkomsten van de visvangst. Er zijn kleine dorpjes en gemeenschappen die zijn opgedoken langs de korte 50 kilometer lange kustlijn, gebruikmakend van het overvloedige zeeleven in de zee rondom het eiland. Voor de gemiddelde bezoeker is dé reden om naar het eiland te gaan het fantastische Mafia Island Marine Park dat ongeveer 50% van de zee rondom het eiland omvat. Verder zijn er een paar overblijfselen uit het belangrijkere verleden van de maffia, als handelspost voor de Omanis en ook als een kleine kolonie voor de Duitsers. Een goed voorbeeld van hun nalatenschap is op Chole Island, waar het mogelijk is om wandeling tussen de overwoekerde gebouwen te maken.

Mafia is in de maanden april en mei niet aan te bevelen om te bezoeken maar de rest van het jaar een uitstekende bestemming.

Zanzibar vakantiebestemming
Pemba Island

Praten over Pemba en niet het duiken noemen is echt onmogelijk. Deze locatie is dé beste locatie om te duiken langs de hele kust van Oost Afrika. U kunt hier duiken maken op alle niveaus. Een van de beste sites waarover we hebben gehoord (maar helaas nog niet zijn wezen duiken) is een hoogtepunt in het Pemba-kanaal, waar het mogelijk is om hamerkoppen te leren kennen. Maakt u zich geen zorgen de haaienkomen nooit richting het eiland! Al met al biedt Pemba een beetje van alles en blinkt uit in een paar dingen. Het duiken is van wereldklasse, de stranden op het vasteland zijn redelijk, maar er zijn binnen enkele minuten prachtige zandbanken en de algemene sfeer is er een van totale afzondering.

Pemba is het hele jaar prima om te bezoeken alleen april en mei zijn minder geschikt.

Zanzibar vakantiebestemming

Zelf rijden in Oeganda

Zelf auto rijden in Oeganda Op eigen tempo zelf rijden in Oeganda met een 4WD, een uitstekende manier om Oeganda te gaan verkennen! Als dé specialist in selfdrive reizen in…

Meer lezen