Tanzania

Dit zijn suggestie reizen, elke reis kan op maat gemaakt worden

Privé safari Tanzania en Zanzibar

Privé reis Tanzania van 16 dagen, overnacht in exclusieve kleinschalige safari kampen. Bezoek de mooiste plekjes en sluit af met Zanzibar.

Meer informatie

Tanzania Hoogtepunten Groepssafari

Groepssafari Tanzania, met een 6 daagse safari (Tarangire, Serengeti, Ngorongoro, Lake Manyara), 5 dagen strandvakantie Zanzibar en nachtje StoneTown.

Meer informatie

Tanzania privé safari met Zanzibar

Privé safari in Tanzania, een 8 daagse safari door Tarangire, Lake Manyara, Serengeti en de Ngorongoro Crater met als afsluiting strand op Zanzibar.

Meer informatie

Luxe Privé Safari Tanzania

Luxe privé safari in Tanzania van 10 dagen, met bezoeken aan Arusha N.P. Tarangire, Lake Manyara, Ngorongoro Crater en Serengeti (zuiden en noorden).

Meer informatie
De Grote Trek Serengeti en Masai Mara Migratieseizoen
De Grote Trek in Tanzania en Kenia

De migratie in de Serengeti en de Masai Mara is niet één gebeurtenis, het is een trekking van hoefdieren zoals de wildebeest, zebra en gazelle die het hele jaar door plaats vindt door de Serengeti in Tanzania en de Masai Mara in Kenia. Het is zeker een spektakel die u gezien moet hebben.
LEES MEER

Tanzania

Tanzania de thuis van de beroemde Big Five, van de Kilimanjaro en van een boeiende ruige landschappen. Het land is een must voor elke Afrika avonturier. Zoeken naar roofdieren in de Ngorongoro en Serengeti, relaxen op de bounty stranden van het eiland Zanzibar en het beklimmen de hoogste berg van Afrika, zijn zomaar een paar suggesties. Tanzania biedt u outdoor actie, een sublieme safari belevenis, gastvrije mensen en een kans om kennis te maken met diverse culturen.

Tanzania safari rondreizen
Arusha

De entree tot de wereldberoemde dieren parken van de Arusha N.P., Tarangire. Serengeti, Ngorongoro en Lake Manyara, is een van de oudste steden in Tanzania. Van een klein Duits gehuchtje in 1900, is Arusha uitgegroeid tot de safari hoofdstad van Tanzania met een bevolking van ongeveer 300.000 mensen. Arusha heeft het gehele jaar door een aangenaam klimaat, dit is dankzij de ligging op een plateau van de Rift Valley.

Arusha National Park

Gelegen in het noorden van Tanzania, tussen Arusha en Moshi, is de weinig bekende schat Arusha National Park gelegen. Het park beslaat ongeveer 552 kilometer² en beschikt over een verscheidenheid aan ecosystemen, zoals graslanden, moerassen, kratermeren, hooglandbossen en nog veel meer. De drie grootste bezienswaardigheden in het park zijn Momela-meren, Mount Meru en Ngurdoto Crater. Terwijl u tijdens uw verkenningstocht door de wildernis van Arusha National park loopt, wandelt u langs een weg die wordt overschaduwd door een bladerdak van bomen. Het dichte bos begint zich te openen en voor u ligt een groot grasland dat is bezaaid met kleine meren en omgeven door bergen. In de verte ziet u de majestueuze Kilimanjaro, maar ineens heel dichtbij heeft u zicht op de ruige Meru-berg. De andere opvallende kenmerken van het park zijn Ngongongare Springs, Lokie Swamp, Senato Pools, Lake Jembamba en Lake Longil. Sommige van de kleine plassen zijn droog tot het regent, op dat moment ziet u watervogels en andere dieren die komen drinken. In het park kunt u een wandelsafari doen, een game-drive met de auto en zelfs een kanotocht op de meren maken.

Dar es Salaam

Dar es Salaam met haar vele charmes, heeft veel te bieden aan bezoekers. Voor een diepgaande blik in haar verleden, gaat u naar het Nationaal Museum en het Huis van Cultuur voor culturele etnografische collecties, artefacten en overblijfselen van de Tanganyika-strijd voor vrijheid, geschiedenis over slavernij en kolonialisme, evolutieweergaven en meer. Het Dorpsmuseum is een goede plek voor traditionele dansen, muziek en andere culturele shows op vaste tijden. De St. Joseph’s Cathedral, Witte Vader’s Mission House, Lutheran Church, Saifee Masjid, Ithnasheri Mosque en de Shri Swaminarayan Mandir laten de rijke historische fusie en religieuze tolerantie van Dar es Salaam zien. Haal een aantal curiosa en werken van etnische kunst op bij de Nyumba ya Sanaa, wat House of Art in het Swahili betekent. Het is opgezet om de Tanzaniaanse kunst en vakmanschap te etaleren, maar er zijn ook displays van muziek en dans. U kunt ook zoeken naar subtiel gesneden Makonde-artefacten of mooie Tinga Tinga-schilderijen. Wanneer u het Askari-monument (soldaat in het Swahili) bereikt, weet u dat u het werkelijke hart van de stad hebt bereikt – het herbergt een bronzen beeldje van de gevallen inheemse soldaten die in de Eerste Wereldoorlog vochten ter ondersteuning van het Carrier Corps in Groot-Brittannië. Dar es Salaam heeft ook prima stranden om een paar dagen te relaxen na een fantastische avontuurlijke safari in Tanzania

Tanzania safari rondreizen
Serengeti

De Serengeti spreekt tot de verbeelding van veel bezoekers, en terecht, het is een gigantisch natuurpark met een weelde aan dieren. Het park strekt zich in het noorden uit tot aan Kenia, het westen tot bijna aan Lake Victoria en het zuiden de omgeving Ndutu. Het park is wereldberoemd door de vele leeuwen en natuurlijk vanwege de migratie van de Wildebeesten.

Migratie

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht beperkt de migratie zich niet tot alleen de oversteek van de dieren door de rivier naar Kenia. De migratie is het hele jaar door aan de gang.
December t/m maart: de dieren trekken naar het Ndutu gebied en krijgen hier hun jongen. Dit is misschien wel de mooiste tijd om de dieren te gaan zien.
April t/m juni: De wildebeesten trekken van het zuiden naar het midden van de Serengeti. Ook hier steken ze een rivier over, de Grumeti River, wat alweer spektakel geeft.
Juli en augustus: De dieren steken de beroemde Mara River over en verblijven een tijd in de Masai Mara in Kenia. U begrijpt dit is niet de beste tijd om de dieren in Tanzania te gaan zien.
September t/m november: U kunt de dieren nu bewonderen tijdens hun trek van het noorden van de Serengeti, via het centrale deel naar het zuiden.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden in de reisperiode dat u Tanzania en de Serengeti bezoekt.

Tanzania safari rondreizen
Tarangire

Op maar anderhalf uur rijden van Arusha ligt Tarangire National Park. Het gevarieerde landschap van gigantische baobab bomen, moerassen en graslanden is een ideale woonplek voor vele dieren. Goed om te weten is dat de dieren ook in Tarangire migreren. In juni arriveren eerst de elanden en oryxen, gevolgd door olifanten, gnoes en zebra’s. De beste tijd voor een bezoek is van juni tot oktober. Hoewel de kuddes hier blijven tot in maart en de geboorte van duizenden kalveren een fantastisch gezicht is, maken regen, overvloedige kleurrijke vegetatie en de grote hoeveelheden insecten deze tijd minder geschikt voor het spotten van wild.

Lake Manyara

Dit kleine natuurpark is een heerlijk om te bezoeken. Het park kent eigenlijk maar 1 weg en die loopt langs het schitterende alkaline meer. Na de ingang rijdt u dwars door een jungleachtige omgeving en al snel openend het bos en krijgt u een prachtig zicht op het meer. Het park is bekend om de vele vogelsoorten en vogel spotten is hier fantastisch.

Tanzania safari rondreizen
Ngorongoro Conservation Area

De Ngorongoro Conservation Area, gelegen in de Great East African Rift Valley in het noorden van Tanzania, omvat de wonderlijke Ngorongoro Crater, de thuisbasis van de dichtste concentratie van wilde dieren in Afrika. Binnen 260 km² van gevarieerde microklimaten, meer dan 30.000 zoogdieren. U kunt hier dieren verwachten als grazende wildebeesten en zebra’s, samen met vele roofdieren als leeuwen, cheeta’s, luipaarden, jakhalzen en hyena’s, maar ook vele vogels en kleine zoogdieren Dit alles maakt van de Ngorongoro een onweerstaanbare bestemming voor wildlife safari’s in Tanzania. De caldera van een twee miljoen jaar oude ingestorte vulkaan vormt een ongebroken, 600 meter hoge rand rond een natuurlijk amfitheater waarbinnen het hoge drama van roofdier en prooi wordt uitgevoerd op een groot doek. Het Ngorongoro Conservation Area maakt ook deel uit van het ecosysteem van Serengeti, maar werd in 1959 gescheiden van het Serengeti National Park, met als doel de harmonieuze co-existentie mogelijk te maken van de mens en zijn buren in de natuur. In 1979 werd het aangekondigd als UNESCO-werelderfgoed. Het is mogelijk om alle vijf de sterspelers van de actie “Out of Africa” ​​op één dag te zien. Sommige scènes van de Oscar-winnende film zijn hier daadwerkelijk geschoten, waar olifanten, buffels, neushoorns, leeuwen en luipaarden nabije buren zijn. Tijdens uw uitgebreide Ngorongoro avontuur met Selva Travel kunt u ook andere vulkanen bezoeken: Empakai, met zijn centrale smaragd het jadegroene meer; en Olmoti, met de adembenemende watervallen die 500 voet naar beneden lopen over de rand van de krater.

Tanzania Kilimanjaro beklimming
Kilimanjaro

Kilimanjaro, de stralende berg, zweeft in een krans van wolken boven de uitgestrekte vlaktes van Amboseli – ook onderdeel van het Kilimanjaro National Park-ecosysteem. Mt. Kilimanjaro is gelegen in Tanzania, toen de grens werd getrokken als een rechte lijn tussen Duitse en Britse koloniale gebieden, kwam de Kilimanjaro in “Duitsland” te liggen. Dit was niet, zoals algemeen werd aangenomen, een grillig geschenk van de Engelse koningin Victoria aan een toegeeflijke Duitse neef, maar een diplomatieke vergoeding voor de Britse aanspraak op Mombasa. Hoewel dichte vegetatie schaars is op de Amboseli-vlaktes, zowel op de Tanzaniaanse grens als de grens met Kenia van de Kilimanjaro, met voornamelijk palmbomen en acacia’s, is het gras rijkelijk voedend door vulkaanas. Het is geliefd en gewild door kuddes zebra’s, gnoes, buffels en olifanten. De dorre savannes strekken zich uit boven een ondergrondse rivier die wordt bevoorraad door de gletsjers op de Kilimanjaro, die op 5895 meter de hoogste berg van Afrika is, en ook de hoogste vrijstaande berg ter wereld.
Het is mogelijk om de Kilimanjaro te beklimmen zonder dat er bergbeklimmers ervaring nodig is, wel een goede conditie en doorzettingsvermogen.
Er zijn diverse routes die u kunt doen Lemosho, Rongai, Machame, Marangu, Shira en Umbwe Route. Elk heeft zijn voor en nadelen, laat ons u informeren, info@selvatravel.nl

Tanzania safari rondreizen
Selous Reserve

Selous is een wildreservaat gelegen in het zuiden van Tanzania. Het karakter wordt o.a. bepaald door de steeds veranderende loop van de Rufiji River. Op de zandbanken liggen enorme krokodillen en in het water kuddes nijlpaarden. Selous het thuis van de grootste populatie buffels in Afrika. Er zijn in Selous grote aantallen leeuwen, giraffen, zebra’s en verschillende soorten antilopen aanwezig, maar wat het Game Reserve nog meer bijzonder maakt zijn de bedreigde wilde honden, de prachtige Sabel-antiloop en de unieke Selous wildebeest. Vogelliefhebbers zullen Selous Game Reserve als een waar paradijs beleven.

Ruaha National Park

Ruaha National Park is één van de paar parken waar game drives extra fascinerend zijn door het ongelooflijk mooie landschap. Dit is absoluut een off-the-beaten track bestemming en de reis ernaartoe is een uitdaging die beloont wordt. De beste periode om het park te bezoeken is de droge maanden juni t/m oktober. De dieren komen samen bij de waterplaatsen en de gamedrives zijn net even iets gemakkelijker. In de maanden maart, april en mei kan het hier heftig regen en een bezoek letterlijk in het water vallen.

Mikumi National Park

Hoewel Mikumi National Park één van de oudste parken in Tanzania is, is het ondanks de goede toegankelijkheid nog geen focus van de massa geworden. Als onderdeel van het Selous-ecosysteem, grenzend aan het Udzungwa-gebergte en niet ver van Ruaha, is Mikumi ten dele te vergelijken met de noordelijke parken van Tanzania. Met zijn uitgestrekte graslanden met uiterwaarden, struikgewas en bosgebieden, bevolkt door kuddes olifanten, wildebeesten, buffels, zebra’s, reusachtige elanden en sierlijke impala’s. Natuurlijk ontbreken ook de roofdieren niet, leeuwen, luipaarden, hyena’s tot de zeldzamere wilde honden. De aantallen zijn niet zo groot als in de Serengeti omdat er hier geen migratiebewegingen zijn, maar u bent hier bijna alleen op een intieme Mikumi-safari met Selva Travel.

Tanzania safari rondreizen
Zanzibar, Pemba en Mafia Eiland

Deze eilanden hebben zoveel te bieden en zeker Zanzibar is een bijna een land op zichzelf. Daarom hebben wij een aparte pagina voor deze locaties ingericht. Klik hier voor de Zanzibar pagina.

Wat kunt u verwachten van een rondreis Tanzania met Selva Travel:
  • Middels ons lokale agentschap in Arusha voeren we al onze safari’s in Tanzania uit met professioneel uitgeruste safari 4WD Land Cruisers (zie foto boven) en zeer ervaren gidsen
  • Ruime keuze uit groepssafari’s met maximaal 6 deelnemers
  • Professionele Kilimanjaro expedities, met klein groepje of privé, we organiseren beklimmingen over de diverse routes
  • Perfect georganiseerde privé en fly-in safari’s naar elk gewenste bestemming in Tanzania
  • Keuze uit verschillende niveaus van safari’s, van een spannende kampeersafari tot aan exclusieve tent en lodge safari’s
  • Bij alle reizen kunt u een (strand) verlenging doen op een tropisch eiland of in de stad en u bent helemaal vrij in de keuze van uw accommodatie.
  • Voor langere trajecten of naar eilanden (zoals Zanzibar en Pemba) gebruiken we veelal binnenlandse vluchten.
  • Samen met u stellen we de reis samen en bepalen we welke accommodaties we voor u zullen boeken. Tanzania heeft een ongekend grote variatie aan accommodaties, van top luxe tot eenvoudig, van grotere resorts tot kleinschalige boutique hotelletjes. Wij kunnen hier uitstekend over informeren.
  • De indeling van de privé safari’s is volledig vrij in te vullen, dus geeft u het gerust aan wat voor soort reis u zoekt en wij adviseren u graag! We kennen alle leuke plekjes van Tanzania, ook de meest nieuwe, dus laat u verrassen!
Paspoort en Reisdocumenten
Een geldig paspoort is benodigd dat bij uitreisdatum nog minimaal zes maanden geldig is. Een visum is verplicht en kost € 50,- of US$ 50,- per persoon. Het visum kan worden verkregen bij het Tanzaniaanse consulaat in Den Haag, persoonlijk of schriftelijk. ambassade in uw land of bij aankomst op een van de internationale luchthavens van Tanzania (niet van toepassing voor alle nationaliteiten).
Kleding

 

Tijdens de safari is het gebruikelijk om informele vrijetijdskleding te dragen, waarbij katoen een fijne stof is. Overdag is een korte broek prettig en met zonsondergang is een lange broek aan te bevelen in verband met muggen. Een trui of jasje kan erg handig zijn voor de vroege ochtenden en de koelere avonden. Daarnaast zijn gemakkelijk zittende schoenen aan te bevelen. Veel accommodaties beschikken over een zwembad; vergeet daarom uw zwemkleding niet. De zon kan hier zeer krachtig zijn en het is verstandig een hoed of pet mee te nemen, evenals een zonnecrème met hoge beschermingsfactor en een zonnebril.

Tijdsverschil
In de zomermaanden is er 1 uur tijdsverschil met Tanzania. In de winter is het 2 uur later dan in België en Nederland.
Taal
Er worden vele talen in Tanzania gesproken, maar Kiswahili is de officiële taal en ook de meest gebruikte taal. Engels is de tweede officiële voertaal in Tanzania. Bijna iedereen in het land spreekt min of meer de taal. Wel hebben zij soms een erg Afrikaanse tongval, waardoor het voor reizigers die zelf het Engels niet zo goed beheersen lastig te verstaan kan zijn.
Beste reistijd
Tanzania is het hele jaar door prima te bezoeken. Het land is groot en er zijn veel verschillende klimaat gebieden. U kunt ons laten weten wanneer u op reis wilt gaan en wij adviseren u graag over de beste reisindeling. Er zijn 2 regenseizoenen, de eerste geeft meestal veel regen april tot juni en de tweede met pittige buien van november tot eind december. Tussen de beide regenseizoenen is het droog en kan de temperatuur oplopen tot 30 graden.
Elektriciteit
De accommodaties in Tanzania hebben een netspanning van 220-240 volt. De netspanning kan sterk wisselen, dus wees voorzichtig met gevoelige apparatuur. Daarnaast heeft u een driepotige stekker nodig. Wanneer u deze nog niet heeft kunt u het beste een wereldstekker aanschaffen. Deze kunt u wereldwijd gebruiken.
Valuta en betalen
De munteenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse Shilling. Wij adviseren het om altijd voldoende contant geld op zak te hebben. In Tanzania zijn er in de grotere steden diverse mogelijkheden om te pinnen met een internationale pinpas (ATM’s). Als u afreist naar afgelegen gebieden, zorg er dan voor dat u de dagen daarvoor genoeg geld opneemt. Ook is het op veel plaatsen en accommodaties mogelijk om met uw creditkaart te betalen, Visa of Mastercard zijn de meest geaccepteerde creditcards. Een creditcard kan vaak gebruikt worden in de duurdere hotels, restaurants en winkelcentra.
Gezondheid

De volgende inentingen worden geadviseerd: DTP (Difterie, Tetanus en Polio), Gele Koorts, Hepatitus A en Buik Tyfus.
Tevens wordt ook steeds vaker geadviseerd om voorzorgsmaatregelen tegen Hepatitis B te nemen. Het merendeel van Tanzania wordt gezien als malaria gebied en u kunt diverse soorten antimalariamiddelen kiezen ter voorkoming. Wij adviseren u een goede anti-muggen stift, spray of lotion mee te nemen met een hoog DEET percentage.

Gele koorts inenting verplicht? steeds meer landen willen graag zien dat u ingeënt bent tegen Gele koorts. De regels veranderen heel snel en daarom raden wij onze klanten aan altijd een bewijs stempel bij zich te dragen dat de vaccinatie gegeven is. Als u naar meerdere landen in Afrika reist is een gele koorts inenting verplicht, er wordt op gecontroleerd.