Kenia

Dit zijn suggestie reizen, elke reis kan op maat gemaakt worden

Kenia Self Drive Safari

16 Daagse reis voor EUR 2.551 p.p. Deze Kenia Self Drive Safari is een reis voor de avonturier. Met een 4×4 huurauto dwars door het ruige landschap van Kenia rijden en de game parken bezoeken

Meer informatie

Kenia Hoogtepunten Safari

Vanaf EUR 2.704 p.p. Heel complete safari rondreis van 15 dagen, privé reis voor een heel goede prijs met veel inclusief. Een safari van 7 dagen, raften op de Tana River en 6 dagen genieten aan een mooie strand bij Mombasa.

Meer informatie

Magical Kenia Safari

Privé Safari vanaf EUR 4.437 p.p. Een heel complete Privé Safari met een landcruiser door Kenia van 14 dagen. Bezoek de parken Masai Mara, Amboseli, Aberdares, Samburu en de meren Naivasha en Bogoria.

Meer informatie

Kenia Fly-in Safari

Kenya fly-in safari, u vliegt van park naar park wat een heerlijke manier van reizen is. In de natuurparken Masai Mara, Amboseli en Samburu maakt u game-drives in 4WD landrovers. De reis wordt afgesloten in een boutique strandhotel in Mombasa.

Meer informatie

Kenia met kinderen

Vanaf EUR 13.672 per gezin van 4. Leuke familiereis door Kenia. Onthaasten aan het strand van Mombasa , een schitterend privé safari door Kenia met Tsavo, Amboseli, Ol Pejeta en Naivasha.

Meer informatie
Wandelsafari in Kenia
Wandelsafari in Kenia

Ga heerlijk op wandelsafari in Kenia met overnachtingen die goed verzorgd zijn en op prachtige locaties, onder begeleiding van uitstekende gidsen.
LEES MEER

Kenia

Kenia is een echte topbestemming voor uw safari in Afrika. Bezoek de uitgestrekte Masai Mara, aanschouw de machtige Kilimanjaro bij Amboseli en bewonder de kleurrijke meren van de Rift Valley. Natuurlijk staan de dieren en de cultuur centraal in onze reizen naar Kenia maar ook kan de safari uitstekend gecombineerd worden met een strandverblijf aan de uitgestrekte stranden in de kust bij Mombasa. Wat Kenia naast de mogelijkheid om de Big 5 te zien zo uniek maakt is naar onze mening vooral de enorme diversiteit in landschappen en de Keniaanse cultuur.

Kenia safari rondreis
Nairobi

De hoofdstad van Kenia, Nairobi, is om vele redenen een dynamische stad, ook wel de “groene stad in de zon” genoemd. Het is de grootste stad van Kenia met bijna vier miljoen inwoners. Nairobi is een stad vol contrasten. Het is een oude stad, zodat u het verleden en multi-etnisch historie genoeg kunt voelen, u kunt hier de Keniaanse cultuur ervaren, maar het is modern genoeg om toegang tot b.v. internet te krijgen. Het is een stad die mensen uit alle culturen en klassen in de samenleving combineert. Versierd met moderne wolkenkrabbers, restaurants van wereldklasse, volledig uitgeruste ziekenhuizen, moderne winkelcentra, scholen, overvloedig privé- en openbaar vervoer, en universiteiten en hogescholen die lokaal en internationaal curriculum aanbieden – u vindt het allemaal in Nairobi. De stad biedt ook onderdak aan tal van lokale en internationale bedrijven. Het is een stad die nooit slaapt; het ritme is snel, dag en nacht. Er is altijd wel iets te doen en te zien in Nairobi en de mensen zijn vriendelijk en gastvrij.

Mombasa

Mombasa is de op één na grootste stad in Kenia, gelegen aan de Indische Oceaan en is de gastheer voor de administratie van de kustprovincie. Het heeft een belangrijke haven en een internationale luchthaven. De stad is het centrum van het toerisme aan de kust. De oorspronkelijke Arabische naam is Manbasa; in Kiswahili heet het Kisiwa Cha Mvita (of kortweg Mvita), wat ‘eiland van oorlog’ betekent, vanwege de vele veranderingen in het eigendom en de veldslagen die de veranderingen in eigendom teweegbrachten. De stad ligt op het eiland Mombasa, dat door twee kreken van het vasteland is gescheiden; Tudor Creek in het westen en Kilindini Harbor in het zuiden. Het eiland is verbonden met het vasteland in het noorden door de Nyali-brug, in het zuiden door de Likoni-veerboot en in het westen door de Makupa-verbindingsweg, langs welke de Uganda-spoorweg loopt. De haven dient zowel Kenia als landen in het binnenland, zoals Oeganda, Rwanda, Burundi, Democratische Republiek Congo, enz.
De stad is ook de thuisbasis van Moi International Airport. De belangrijkste bewoners zijn moslims, Mijikenda en Swahili-mensen, maar door de eeuwen heen zijn er veel immigranten geweest, vooral uit de landen van het Midden-Oosten en het Indiase subcontinent, Voornamelijk als handelaars en bekwame ambachtslieden naar Kenia kwamen en zelfs na vier of vijf generaties een grote bijdrage leveren aan de economie van het huidige Mombasa en Kenia als geheel. Mombasa is gezegend met prachtige witte zandstranden en een diep historisch en cultureel erfgoed dat de meeste reizigers niet kunnen weerstaan.  De schoonheid van de stranden en de geschiedenis van deze stad is gewoonweg bijzonder. In het zuiden van Mombada ligt Diani Beach waar de meest mooie strandresorts zijn gelegen. Ook het Noorden van de stad kent fijne stranden en uitstekende hotels. Slechts 16 km buiten de stad Mombasa ligt het nationale reservaat Shimba Hills, hier kunt u olifanten zien, de met uitsterven bedreigde sabelantilope en veel meer andere dieren.

Kenia strandvakantie
Samburu National Park

Gelegen in het noorden van Kenia is Samburu een kleinschalig park waar super veel te zien is. De machtige Ewaso Nyiro-rivier is een enorme aantrekkingskracht voor de dieren in het wild vanuit de omliggende savannevlaktes. Sommige van de zeldzame noordelijke soorten hebben dit gebied tot hun thuis gemaakt. U heeft een grote kans om Grevy’s zebra, de Somalische struisvogel, netvormige giraffe, de langgerekte gerenoek, Guenther’s dik-dik en de beisa oryx te zien – bekend als de “Samburu Special Six”. Het is ook de thuisbasis van olifanten en de grotere roofdieren zoals leeuw, luipaard en cheeta. Soms worden ook de wilde honden gezien. Samburu is een vogelhotspot met een indrukwekkende registratie van meer dan 450 soorten.

Buffalo Springs

Buffalo Springs National Reserve is een alternatieve keuze voor bezoekers die een onvergetelijke safaritrip willen in het bushland van Noord-Kenia. Als één van de verschillende verborgen landschappen, biedt het reservaat een serene omgeving waar u kunt ontsnappen in een uitgestrekt landschap met een opmerkelijke flora en fauna. Unieke kenmerken van het reservaat zijn lava-terrassen, glooiende graslanden, doumpalmen, bossen, boenkwast, Ewaso Nyiro River en bronnen waarnaar het reservaat is genoemd.

Shaba National Reserve

Shaba National Reserve biedt adembenemende landschappen te midden van dorren graslanden en spaarzame bossen tegen de achtergrond van de heuvels van Shaba, een vulkanisch uitgestorven hoogland. Het reservaat is genoemd naar de 1525 meter hoge Shaba, de bron van de gevarieerde lavavloei in het reservaat. Langs de noordelijke grens slingert de Ewaso Nyiro-rivier zich door diepe kloven, langs zandbanken, stroomt vervolgens door Chandler’s Falls en naar de Lorian Swamp. Shaba en zijn twee onderling verbonden reservaten – Samburu en Buffalo Springs – omvatten een groot ecosysteem, en met gevarieerde natuurlijke bronnen, heeft Shaba de grootste overvloed aan water. Dieren in dit gebied zijn zebra, oryx, gerenuk, giraffe en Somalische struisvogel. Roofdieren overleven goed met talloze prooidieren, dus u ziet waarschijnlijk cheeta’s, leeuwen, luipaarden en zelfs Nijlkrokodillen.

Kenia safari rondreis
Amboseli National Park

Het Amboseli national park is een majestueus landschap met de beroemde Kilimanjaro op de achtergrond. Het park grenst aan Tanzania en ligt aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, en de smeltende sneeuw mondt uit in ondergrondse bronnen die de moerassen en wetlands voeden. Deze waterbronnen trekken dieren aan van alle soorten en maten, graag geziene dieren als olifanten, elanden, waterbokken, grant’s gazelles, wrattenzwijnen, coke’s hartebeests, zebra’s en andere grazende herbivoren. De overvloed aan grote prooien ondersteunt leeuwen, luipaarden, civetkatten, wildcats en andere ongrijpbare jagers, evenals jakhalzen, hyena’s en andere aaseters. Vaak zijn ook bavianen en zwartkop-vervet-apen goed te spotten. Een vogelobservatie in Amboseli Park geeft u de kans de grijs gekroonde kraanvogels, prachtige spreeuwen, prachtige sunbird, secretarybird en nog enkele van de 425 bevederde bewoner en migrerende soorten vast te leggen. Een van de beste uitkijkpunten die u een waarlijke waardering zal geven voor de immense natuurlijke schoonheid van Amboseli is de Observatieheuvel, een perfecte locatie voor sundowners, en de prachtige zonsondergangen mogen niet worden gemist. De trotse Maasai leven nog steeds buiten de grenzen van het park, volgens hun oude tradities en met hun geliefde koeien.

Kenia safari rondreis
Lake Nakuru National Park

In het lage deel van de Great Rift Valley te midden van bossen en graslanden ligt het kleinschalige park Lake Nakuru. Het park bestaat uit moerassen, savanne en bossen, maar het meest opvallende is het Lake Nakuru Meer. Het water in het meer is zout en dat trekt al jaren duizenden flamingo’s naar het meer. Het park zelf is de thuis van vele dieren zoals zebra’s, gazelle, diverse soorten apen, luipaarden (hier vaak te zien) en het meest bekend de witte neushoorn. Deze dieren zijn vaak in  de omgeving van het meer te zien en zelden zijn ze van zo dichtbij te bewonderen.

Lake Navaisha

Gelegen op een hoogte van 1890 meter is het serene zoetwatermeer Naivasha, een prachtige oase om op te nemen tijdens uw safarivakantie in Kenia. Net buiten zijn oevers zijn papyrusmoerassen, acaciabossen, bossen en unieke geologische kenmerken die overblijfselen zijn van het vulkanische verleden van het gebied. De voedselrijke bodem wordt bevrucht door een overvloed aan water, waaronder de rivieren Gilgil en Malewa, om een ​​ecosysteem te creëren dat over de hele wereld bekend staat om zijn gevarieerde vogelleven en dieren op het land. Meer dan 450 verschillende soorten vogelsoorten zijn geïdentificeerd, en de bewoners van de avifauna worden vergezeld door trekvogels van oktober tot maart. Lake Naivasha is een van de belangrijkste drinkplaatsen voor buffels, zebra’s, elanden, impala’s, waterbokken en andere grazers, evenals een favoriete plek voor nijlpaarden om zichzelf gedurende de dag te koelen. Maak een nacht gamedrive op een van de omliggende privé-natuurparken zoals Loldia en Oserian, en u zult zien dat deze ongelooflijke dieren langzaam uit hun wentelplaatsen in het meer komen om te grazen langs de kusten. We raden aan om ’s morgens of’ s middags een boottocht rond het meer of naar Crescent Island te maken, zodat een professionele gids en ornitholoog u kan helpen bij het lokaliseren van allerlei wilde dieren. Natuurwandelingen zijn een andere populaire manier om van Lake Naivasha te genieten, en deze uitstapjes brengen u dichter bij enkele kleinere bewoners van het meer. Andere aanraders zijn paardrijden, bezoek lokale dorpjes, bezoeken aan bloemenboerderijen, rondleidingen door Elsamere en dagtochten naar Lake Elementaita en Hell’s Gate.

Masai Mara Game Reserve

De Masai Mara is voor vele mensen een van Kenia’s mooiste natuurreservaten. Hier grazen de grote kuddes zebra’s en wildebeesten in het grasland. Thomson- en Grant-gazelle, topi, eland en vele andere dieren vormen een rijke keuze als voedsel voor de dominerende roofdieren. Zowel leeuw, luipaard als cheetah jagen in deze unieke wildernis. In de Mara Rivier komen nijlpaarden omhoog bij het horen van het geronk van een auto om even later te sputteren en te grommen van ongenoegen. De op het eerste gezicht slaperige krokodillen liggen te zonnebaden op de oevers, met een open bek, subtiel wachtend op een onvoorzichtige lekkernij om met een bliksemse snelheid toe te slaan. Al deze pracht van de natuur is het hele jaar door te vinden in het Masai Mara Game Reserve, met als hoogtepunt de migratie in augustus/september.

Laikipia

Gelegen in het noorden van Kenia, vertegenwoordigen de particuliere natuurreservaten van Laikipia een uitstekend model voor natuurbeheer dat de gasten van Selva Travel een unieke safarivakantie biedt in Kenia. De natuurparken zijn de thuisbasis van de op één na hoogste dichtheid van wilde dieren in Kenia, en terwijl veel andere gebieden met afnemende populaties van dieren te maken hebben, wordt Laikipia erkend vanwege de steeds toenemende aantallen dieren in het wild, inclusief bedreigde, zeldzame en bedreigde diersoorten. Gasten die Laikipia bezoeken tijdens hun bushreizen zien niet alleen de Big 5 vrij rondlopen, maar ook zwarte en witte neushoorns, Afrikaanse wilde honden, grevy’s zebra’s, reticulated giraffen, jackson’s hartebeests en andere zeldzame soorten. Andere opvallende aantallen dieren in het wild zijn de op één na hoogste populatie olifanten in Kenia en een van de bloeiende wildernisgebieden in Afrika voor wilde honden. Over het algemeen zijn er meer dan 70 verschillende zoogdieren en 440 vogelsoorten in de gevarieerde natuurgebieden van Laikipia. Bezoekers zien ook enkele van de meest woeste roofdieren van Kenia, waaronder luipaarden, leeuwen en cheeta’s, en sommige aparte natuurbeschermers nemen deel aan belangrijke onderzoek studies om deze machtige dieren te beschermen. Onder het Laikipia district onder andere Lewa Conservancy en Borana Conservancy.

Kenia safari rondreis
Kakamega Forest

Zo moet de Garden of Eden zijn geweest”, zal de gedachte bij u opkomen als u langs een van de paden loopt door Kakamega Rainforest. Er zijn ogenschijnlijk ontelbare variëteiten van hoge bomen, sommige met bizarre vormen en varianten die u nog nooit eerder hebt gezien. Uw gids van Selva Travel, die een deskundige natuuronderzoeker is, legt u uit dat dit prachtige bos met zijn 380 soorten bomen, planten en kruiden ooit door Midden-Afrika naar Oost-Afrika is getrokken. Er zijn overal oogverblindende weelderige bloemen die het groen verlichten met hun gevarieerde kleuren, waaronder 60 soorten orchideeën en 9 soorten die u alleen in het Kakamega Forest National Reserve zult vinden. Zwevend tussen de bloemen zijn er de vlinders er zijn ongeveer 400 soorten waargenomen. Andere insecten zoals de wandelende takken, vuurvliegjes en goliath-kevers hebben unieke eigen kenmerken en elk is een wonder om naar te kijken. De 360 ​​soorten vogels zijn ook ongelooflijk. Als u het pad naar de hogere delen van het bos volgt, zult u ook een grot bezoeken die bekend staat om zijn vleermuizen. De boomtakken hebben hun eigen bewoners zoals 7 gevarieerde soorten primaten waaronder colobus-aap, potto, de brazza’s aap, blauwe aap, olijfbaviaan, roodstaartapen, witsnuffelapen en ook reptielen zoals kameleons, skinks en andere hagedissen. De struiken verbergen kleinere dieren zoals boszwijnen, duikers, aardvarkens, bushbucks, stekelvarkens, mangoesten en ook vliegende eekhoorns. Onder de roofdieren heeft het bos kleine katten zoals civetten, genets en servals.

Kenia safari rondreis
Tsavo East National Park

Uw authentieke safarireis naar Oost-Afrika moet het majestueuze Tsavo East National Park omvatten. Samen met Tsavo West National Park vormt deze wildernis de spectaculaire Tsavo National Parks, het grootste park in Kenia en genoteerd als een van de grootste Wildlife Sanctuary op de planeet! Tsavo East National Park heeft zijn eigen gewaardeerde punten en staat bekend als een van de grootste biodiversiteitssites ter wereld. Met gemakkelijke toegang tot het park vanaf de kust van Mombasa, reizen Selva Travel gasten over immense savanne vlaktes die bezaaid zijn met doornstruiken, tribunes van acaciabomen, struikgewas en bossen. De rollende topografie brengt u in een droomachtige toestand terwijl u de gevarieerde ecologische en historische schatten ontdekt. Het massieve Yatta-plateau komt uit de horizon tevoorschijn en voordat u het weet, zit u op de plek waar gesmolten gesteente van Ol Doinyo Sabuk Mountain een van de langste lavastromen op aarde had gevormd. Als u de meanderende Ati rivier volgt, komt u aan bij Lugards Falls waar het water wordt geperst door nauwe openingen in vreemd geërodeerde rotsen. Sommige van de grootste olifantenkuddes in Kenia zijn in Tsavo East Park, dus u zult deze dieren met grijze huid waarschijnlijk op verschillende locaties zien. Wat u misschien niet verwacht, is dat de kleur van hun huid deels rood is. Deze olifanten stomen zichzelf af met de roodbruine Tsavo murram aarde. Verspreid over de vlaktes vindt u dieren als giraffen, zebra’s, mindere koedoes, coke’s hartebeests, grant’s gazellen, klipspringers, impalas, waterbokken, gerenuks, hartebeesten van jagers en veel meer.

Tsavo West National Park

Een unieke Keniaanse safari wacht op u in Tsavo West National Park! In een mum van tijd zit u midden in het midden tussen enkele van de meest sierlijke, krachtige wezens van Afrika. Neem plaats in uw landrover om het natuurlijke gedrag van luipaarden, cheeta’s, leeuwen en andere roofdieren te zien die impala’s, gazellen, elanden, zebra’s, oryx, dik-diks en andere prooidieren van de dekking van dichte struik en diepe schaduwen proberen te verjagen. Deze immense actie ontspint zich tegen een waakzame achtergrond van grazende olifanten, giraffen, buffels en andere grote herbivoren. Loop onder boomtoppen gevuld met rondrennende vervet-apen, bavianen, galago en andere boombewoners. Het terrein binnen Tsavo West National Park is vrij gevarieerd en omvat acaciabossen, uitgestrekte savanneweiden, struikgewas, rotsachtige bergruggen, vulkanische resten en ecosystemen langs de rivier. Bekende natuurlijke bezienswaardigheden zijn de Mzima Springs (met vele nijlpaarden en krokodillen) in het centrale deel van het park, waaronder de Shetani-lavastroom op het westelijk district en het meer Jipe en Chala in de zuidwestelijke hoeken.

Kenia safari rondreis
Wat kunt u verwachten van een rondreis Kenia met Selva Travel:
  • Uitstekende kennis van Kenia door onze jarenlange ervaring bij het organiseren van safari’s in Oost-Afrika
  • Perfect georganiseerde privé safari’s naar elk gewenste bestemming in Kenia
  • Elke week kunt u instappen bij een groepssafari die de kosten van de safari net even iets leuker maakt
  • Keuze uit verschillende niveaus van safari’s, van eenvoudige lodges tot aan exclusieve tent en lodge safari’s
  • Bij alle reizen kunt u een (strand) verlenging doen op aan de kust van Mombasa of op Zanzibar (Tanzania)
  • Al onze reizen naar Kenia zijn maatwerk, u bent helemaal vrij in de keuze van de parken die u gaat bezoeken en de accommodaties.
  • We kennen alle leuke plekjes van Kenia, ook de meest nieuwe, dus laat u verrassen!
  • Door ons lokale agentschap in Mombasa met vele eigen safari wagens en gidsen zijn we altijd heel goed op de hoogte van de situatie ter plaatse en kunnen we u een uitstekende kwaliteit garanderen.
  • Wij bieden een 24-uur ondersteuning ter plaatse voor al onze reizen
Paspoort en Reisdocumenten
Een geldig paspoort (met minimaal 2 lege pagina’s) is benodigd dat bij uitreisdatum nog minimaal zes maanden geldig is. Bewijs van een Gele Koorts vaccinatie. Visa vereisten voor Nederlandse reizigers naar Kenia. Sinds 1 februari 2001 hebben Nederlanders die naar Kenia reizen een visum nodig. Met ingang van 1 september 2015 dient dit visum van tevoren online te worden aangevraagd via het e-portal van de Keniaanse overheid: www.ecitizen.go.ke. Houdt u rekening met een verwerkingstijd van ca. 7 werkdagen. De kosten van een visum liggen rond de USD 50 per persoon.
Drinken en eten

 

Voedsel en water zijn in Kenia soms minder betrouwbaar. Door iets meer op te letten dan u in het normale dagelijkse leven misschien gewend bent kunnen veel vervelende dingen voorkomen worden. Vermijd het drinken van leidingwater en wees voorzichtig met het gebruik van ijsklontjes. Gekookt water en water dat in verzegelde flessen verkocht wordt kunt u prima drinken. Het is belangrijk om veel te drinken, met name in droge/hete gebieden. Selva Travel biedt u echt alleen kwaliteit en bij de accommodaties waarin u overnacht kunt u veilig genieten van het aangeboden eten en drinken. Natuurlijk kan het geen kwaad om iets meer op te letten, maar het grote genieten staat op nummer één.

Tijdsverschil
In Kenia is het gedurende de Nederlandse zomertijd 1 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het in Kenia 2 uur later.
Taal

 

Engels en Swahili zijn de twee officiële talen in Kenia. Deze talen worden ook onderwezen op scholen en bijna overal ook goed gesproken. Vooral in het Swahili duiken nogal eens wat Engelse woorden op, de taal is van oorsprong al een mix van talen. Naast deze officiële talen bestaan er ook nog een heleboel belangrijke lokale talen zoals Kikuyu, Luo, Kikamba, Maasai en Samburu.

Beste reistijd

 

Kenia’s lange droge seizoen is van juli tot september, wat ook samenvalt met de Grote Migratie van wildebeesten en zebra’s. Dit is een zeer populaire tijd om te reizen, maar het land heeft genoeg redenen om ook buiten deze periode Kenia te bezoeken. In feite kunnen de regenseizoenen een prima periode zijn om te reizen, omdat er minder bezoekers zijn en u de opvallende smaragdgroene vegetatie kunt bewonderen, met alleen de piek van de ‘lange regens’ in april en mei die erg nat zijn.

Elektriciteit
De hotels in Kenia hebben een netspanning van 220-240 volt. De netspanning kan sterk wisselen, waardoor gevoelige apparatuur beschadigd kan raken. Daarnaast heeft u een driepotige stekker nodig. Wanneer u deze nog niet heeft kunt u het beste een wereldstekker aanschaffen. Deze kunt u wereldwijd gebruiken.
Valuta en betalen
De betaaleenheid in Kenia is de Keniaanse Shilling. U kunt Euro’s, Ponden of Amerikaanse Dollars meenemen en deze op de luchthaven of bij uw accommodatie inwisselen voor Keniaanse Shillings. Op veel locaties zoals bij accommodaties en souvenirwinkeltjes nemen ze ook graag Euro’s of Amerikaanse Dollars aan, uw wisselgeld krijgt u dan in Shillings tegen een creatieve koers. Op de meeste plaatsen zijn betalingen met bekende creditcards ook van harte welkom. In Mombasa en Nairobi zijn er ook mogelijkheden om geld te krijgen via een ATM (geld pinnen), maar wanneer u op safari bent is er vaak geen gelegenheid en is het beter om van te voren financiële middelen te regelen. In Kenia is het meestal gebruikelijk om bij het kopen van souvenirs af te dingen en het spel met de verkoper aan te gaan.
Gezondheid

Wanneer u naar Kenia reist zijn er geen inentingen verplicht, maar er wordt u wel dringend aangeraden een aantal inentingen te halen. De volgende inentingen worden geadviseerd:
DTP = Difterie, Tetanus en Polio.
Gele koorts: minimaal 10 dagen voor vertrek moet één injectie gehaald worden. De beschermingsduur hiervan is 10 jaar. Wanneer u reist naar meerdere bestemmingen in Afrika dan is een stempel voor bewijs van inenting verplicht.
Hepatitis A en B: In heel Kenia komt malaria voor en u kunt diverse soorten antimalariamiddelen kiezen ter voorkoming. De aanbevelingen kunnen wijzigen en het is belangrijk om een specialist te contacteren voor de beste middelen die voor u van toepassing zijn. Het beste om malaria te voorkomen is ervoor te zorgen dat u niet gestoken wordt, daarom is een goede protectie belangrijk. Wij adviseren u een goede antimuggen stift, spray of lotion mee te nemen met een hoog DEET percentage.

Mailen en telefoneren
Internet: Kenia is een land waar op veel plaatsen internet beschikbaar is en ook in het dagelijkse leven is het net al behoorlijk geïntegreerd. Bij diverse accommodaties kunt u gebruik maken van een computer met internet, maar de snelheid laat soms wel te wensen over. Verder heeft u bijna in het hele land bereikbaarheid met uw mobiele telefoon.