(+31) (0) 227-821259

Karamojo cultuur

Karamojong en de Karamoja cultuur

Maak kennis met de Nomad Warriors in Oeganda, de Karamojong (Karimojong). Dit zijn trotse mensen die op hun traditionele manier leven als semi-nomadische herders in de afgelegen regio Karamoja in Oeganda, die grenst aan Zuid-Soedan en Kenia.

De Karamojong worden door andere Oegandezen gezien als mensen die in het verleden zijn blijven hangen en er is een groot vooroordeel tegen hen omdat de Karamojong zich hebben verzet tegen formeel onderwijs en modernisering. Ze houden zich vast aan hun traditionele overtuigingen en externe religies zoals het christendom hebben ze afgewezen vertrouwend op Akuj, de God van hun religie.

De Karamojong migreerden rond 1600 vanuit Ethiopië, terwijl anderen van diezelfde Nilotic Group zich vestigden in Kenia, Zuid-Soedan en in andere delen van Oeganda. Vandaag zijn er ongeveer 370.000 Karamojong-mensen in Oeganda. Als een Nilotische groep, wat ‘van de Nijl’ betekent, spreken ze Akaramojong en het woord Karamojong, of Ngkaramojong vertaalt zich naar ‘de oude vermoeide mannen die achterbleven’. Dit laatste betreft hun migratie uit Ethiopië en zij vestigden zich in Oeganda toen ze geen energie meer hadden om verder te trekken.

Karamajong in Karamojo Oeganda

Selva Travel werkt nauw samen met Theo van Kara-Tunga in Moroto. Theo is deels Nederlands en deels Karamojong. Ze organiseren mooie tours, er is een sfeervolle accommodatie (Karamoja Safari Camp) en er worden goede projecten opgezet om het leven van de Karamojong te verbeteren.

Activiteiten die u kunt ondernemen
  • Culturele Tours
  • Hikings & trekkingtochten
  • Slapen bij de lokale mensen
  • Brommer safari (Boda boda safari)
  • Diverse interessante workshops
Karamajong in Karamojo Oeganda
Uitgelichte tours:

Karamojo Cultuur en Natuur voor USD 125 per persoon; ochtend wandeling Mount Moroto, deelnemen aan het dagelijkse leven in een Manyatta en een nachtje slapen onder de sterren samen met de Warriors

Meerdaagse wandelsafari in het afgelegen Karamoja gebied samen met lokale gids en slapen in de natuur.

Boda Boda Tour (brommer tour) voor USD 75 per persoon voor 1 dag; achterop bij een Boda Boda chauffeur gaat u de omgeving verkennen

Workshop weven en manden maken voor USD 35 per persoon

Hoe komt u in Karamoja?

Selva Travel heeft voor u een suggestie voor een avontuurlijke autorondreis waarbij u zelf naar deze bijzondere regio rijdt.
Kiest u liever voor een georganiseerde reis met een privé chauffeur/gids dan horen wij dat graag en maken voor u een vrijblijvend voorstel.