(+31) (0) 227-821259

Gorilla en chimpansee

Berggorilla en chimpansee

Selva Travel is ook dé plek om uw gorilla en chimpansee tracking permits te regelen. Middels ons agentschap in Kampala hebben we directe toegang tot de benodigde gorilla en chimpansee tracking permits, die we bij boeking ook gelijk aanschaffen.

Er zijn nog slechts zo’n 650 berggorilla’s, waarvan de meerderheid leeft in de Virunga Mountains, een gebied dat zowel Rwanda, Uganda als de Democratische Republiek Congo omvat. Een kleiner aantal leeft in Bwindi Impenetrable Forest in Oeganda. De meeste berggorilla’s leven diep in de jungle en zijn vrijwel onbereikbaar voor mensen, echter een aantal kunnen wel degelijk worden bereikt en bezocht worden onder het strikte toezicht van park scouts.

Er zijn slechts 21 landen in Afrika waar u chimpansees in het wild kunt vinden. Oeganda is één van die landen. Het is eigenlijk de beste plaats in Oost-Afrika om chimpansees te zien. Oeganda heeft verschillende bossen en nationale parken waar chimpansees te vinden zijn. U kunt kiezen om een tracking te doen of een chimpansee habituatie dagprogramma mee te maken.

Gorilla en Chimpansees Oeganda

Waar zijn berggorilla’s te zien in Oeganda?

De plaats voor een gorilla tracking in Oeganda is in het zuid-westen, een forse afstand van de hoofdstad Kampala. De gorilla tracking is dan ook in onze reizen vaak onderdeel en een langere reis door Oeganda. De meeste van onze klanten gaan de tracking doen bij Bwindi Impenetrable Forest, waar vier groepen zijn, variërend tussen de 10 en 20 berggorilla’s, allen met één of zelfs twee Silverbacks. De groepen in Bwindi zijn Mubare, Habinyanja, Rushegura and Nkuringo en dit zijn ook de groepen die Selva Travel bezoekt. Ook is het mogelijk om berggorilla’s te bezoeken in Mgahinga National Park maar veelal geven we de voorkeur aan Bwindi omdat de gorilla’s in Mgahinga vaak de Rwandese grens oversteken.

Het terrein is Bwindi kan best lastig te bewandelen zijn, zeker als het geregend heeft, wat veel modder en glibberen tot gevolg heeft. De trek start veelal bovenop de heuvels waarna er naar beneden de vallei in wordt afgedaald richting de gorilla’s.

Ontmoet de berggorilla’s in onze Selfdrive Oeganda Hoogtepunten Rondreis.

Gorilla en Chimpansees Oeganda

Waar zijn de chimpansees te zien in Oeganda?

Kibale Forest
De tracking zelf is al een ervaring op zich. U krijgt onderweg andere dieren en primaten te zien. Kibale Forest is de thuisbasis van ongeveer 12 andere primaatsoorten. Als u uiteindelijk de chimpansees vindt, heeft u een uur om de dieren in de vrije natuur te bewonderen.
Kyambura-kloof
De Kyambura-kloof ligt in het Queen Elizabeth Park en is een andere zeer goede plek om chimpansees in Oeganda te volgen. Deze schilderachtige kloof wordt door vele de Vallei van de Apen genoemd. Het terrein kan een beetje aan de ruwe kant zijn, wat betekent dat u o.a. beekjes moet oversteken en de route soms dwars door de bush gaat. Allemaal deel van het avontuur om bij de chimpansees van Kyambura Gorge te komen. Het volgen van chimpansees in de Kyambura-kloof duurt 3 uur.
Budongo Forest
Budongo Forest in Murchison N.P. is ook een mooie locatie om een tracking te doen. U kunt hier zelfs een dagtocht richting de chimpansees maken.

Ontmoet de chimpansees in Kibale in onze Oeganda Hoogtepunten Rondreis.

Gorilla en Chimpansees Oeganda