(+31) (0) 227-821259

Gondar, kastelen van Ethiopië

Gondar, kastelen van Ethiopië

Van koningen en kerken tot keizers en kastelen van Ethiopië: een niet-te-missen-stop op de historische route van Ethiopië is wat de ‘Camelot’ van Afrika wordt genoemd: Gondar.

Gondar is één van de hoogtepunten van een bezoek aan noordelijk Ethiopië. Onze gidsen in Gondar hebben veel kennis en spreken goed Engels. Bijna negen eeuwen lang was deze koninklijke stad het thuis van keizers en prinsessen, en hun kastelencomplex, bekend als het Ethiopische Camelot.

U kunt zich de intriges die plaatsvonden in de tijd van de zeventiende en achttiende eeuw voorstellen, toen Gondar, destijds de Ethiopische hoofdstad, een aantal keizers en krijgsheren, hovelingen en koningen huisvestte. U hoeft alleen maar door de feestzalen te slenteren en vanaf de balkons van de vele kastelen en paleizen te staren om terug te dwalen in een lang geleden wereld van veldslagen en hofintriges.

Binnen het complex helpt uw ​​persoonlijke gids met het wegwijs maken. Selva Travel werkt met goed opgeleide specialisten met een schat aan informatie over de fascinerende geschiedenis van Gondor zoals keizer Suseneos, keizer Fasiledes, keizerin Mentwab, Iyasu I, Tewodros II, keizerin Taitu, en anderen die eens door deze oude gangen dwaalden.

Gondar, kastelen van Ethiopië

Buiten de stad is Gondar de thuisbasis van meer wonderen, waaronder Ras Dashen. Dit is de hoogste berg van Ethiopië, gelegen in de Simien Mountains National Park.

Het Simien Mountains National Park, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat vanwege de geologische waarde en de inheemse flora en fauna, ligt op drie uur rijden van Gondar. Reizen van de beschaving naar de wildernis zorgt voor een dag vol avontuur samen met uw deskundige gids die de ecosystemen en belangrijke sites uitlegt terwijl u onderweg bent. Ze zijn experts in het herkennen van de endemische soorten in het gebied, waaronder de Walia-steenbok, de Gelada-baviaan en de Simien Wolf, ’s kunt u hier zelfs werelds meest zeldzame hondensoorten. Wat uw interesses ook zijn, u zult Gondar waarschijnlijk een van uw favoriete stops op reis vinden!

Hoe komt u in Gondar?

Gondar ligt op de historische route, als u een reis maakt naar het noorden van Ethiopië over land (met onze wagen met chauffeur) dan is dit eenvoudig in te passen. Ook is het mogelijk om naar Gondar te vliegen, er zijn rechtstreekse verbindingen met plaatsen als Addis Ababa en Lalibela. Voor een voorbeeldreis zie privé reis Ethiopië.

Gondar, kastelen van Ethiopië