(+31) (0) 227-821259

Golden monkeys

Golden Monkeys in Oeganda en Rwanda

Oeganda en Rwanda zijn twee van de gelukkige landen ter wereld die de bedreigde gouden aap herbergen. Deze zeldzame primaten komen oorspronkelijk uit Afrika en zijn te vinden in het Virunga-massief. Golden monkeys behoren tot de oude wereld apenorde en werden ooit beschouwd als een ondersoort van de blauwe aap. Hun populatie wordt geschat op ongeveer 4000-5000 individuen die overleven in de Virunga-regio. Wetenschappelijk staan ​​gouden apen bekend als Cercopithecus kandti en onderscheiden ze zich van andere soorten door hun goudoranje vlekken op hun rug en flanken.

Gouden apen zijn beperkt tot het bergachtige bos, in de buurt van de dichte bamboeboszones. Ze kunnen in groepen van maximaal 60 apen leven en hun dieet bestaat voornamelijk uit jonge bamboetakken, bladeren, scheuten en andere plantenbladeren, fruit en sommige insecten. De meeste natuurliefhebbers gaan voor een gouden apen tracking in Oeganda of Rwanda – beide bieden onvergetelijke ervaringen.

Golden Monkeys Oeganda en Rwanda

In Mgahinga Gorilla National Park kunnen toeristen deelnemen aan een spannende tour door meer dan vier uur door te brengen met de ‘Golden monkey habituation experience’ waar ze zich bij onderzoekers voegen tijdens het gewenningsproces van deze primaten.

Prijzen voor de Golden Monkey Trackingen.

Oeganda: EUR 90 per persoon in het Mgahinga Gorilla National Park
Rwanda: EUR 150 per persoon in het Volcanoes National Park

Selva Travel kan deze trackingen aan uw reis toevoegen.

Golden Monkeys Oeganda en Rwanda