(+31) (0) 227-821259

Congo Nile Trail

De Congo Nile Trail

Fietsen of hiken, de Congo Nile Trail is echt een tocht voor avonturiers. Het startpunt van de trail is Gisenyi aan Lake Kivu. U kunt lopen of fietsen helemaal naar Lake Tanganyika in Burundi, toch is meestal Kamembe de eindbestemming.

Compleet is de route 227 km en te voet duurt deze ongeveer 10 dagen. Op de fiets ongeveer 5 dagen.

Geen tijd om 10 dagen te wandelen of 5 dagen te fietsen? De route kan ook ingekort worden. Wij raden dan aan van Gisenyi naar Kibuye te reizen.
Wij regelen overnachtingen, fietsen en eventueel een meereizende gids. Dit is niet een must, want de route staat aangegeven.

Stel onverharde wegen en enkele paden voor die door groene jungle en landbouwgrond slingeren, uitbundige kinderen juichen en moedigen iedereen aan alsof ze voor Team Rwanda fietsen. Er zijn bananenbomen, koffieplantages, kleine vissersgemeenschappen en kleurrijk geklede vrouwen die onmogelijk grote bundels brandhout, bananen en avocado’s op de markt brengen. Aan uw rechterkant creëren schiereilanden van terrasvormige heuvels de amorfe kustlijn van het meer van Kivu, Ontelbare eilandjes stippelen het sprankelende water. Het pad trekt weg van het meer en stijgt op in de frisse lucht. De betoverende smaragdgroene theeplantages, waar plukkers een eindeloze golf zwarte thee oogsten. De route blijft stijgen langs de kloof die de rivieren de Nijl en de Congo scheidt, vandaar de naam Congo Nile Trail. Ruige onverharde wegen veranderen in een vaag pad dat het dikke regenwoud van Nyungwe binnengaat waarin de roep van chimpansees te horen is; er is een goede kans op het zien van orchidee, tropische vogels, vlinders, kameleon en ten minste een van de 13 soorten primaten.