(+31) (0) 227-821259

Ballonvaart Oeganda

Ballonvaart Oeganda

Een unieke ervaring, met een ballonvaart over de uitgestrekte vlaktes en het wild zien vanuit de lucht. Dit kan in Oeganda bij Murchison Falls National Park! Zeker door de stilte in de lucht is het ervaren van de natuur en het zien van de dieren adembenemend.

Er kan gekozen worden voor een ballonvaart in Oeganda in de ochtend of in de middag ofwel bij zonsopkomst of bij zonsondergang. Het voordeel van de ballonvaart in de ochtend is dat dit in combinatie met een heerlijk champagne ontbijt in de bush kan.

Ballonvaart Oeganda

De ballonvaart bij zonsopkomst start om 05:00 uur. U wordt opgehaald in het Murchison Falls National Park bij de Paraa ingang waarna u naar de vertrek locatie wordt gebracht. Hier ziet u hoe de ballon gereed wordt gemaakt. Na een veiligheidsbriefing van de piloot is het vertrek om 06:00 uur, net voor zonsopkomst. De indrukwekkende ballonvaart duurt ongeveer een uur. Wat u zult zien zijn schitterende vergezichten over de Murchison Falls, de Victoria Nijl of Lake Albert. Natuurlijk is het zicht op de wilde dieren een echt hoogtepunt. Na de landing wordt u ofwel teruggebracht ofwel kunt u (tegen meerprijs) gaan genieten van een bush ontbijt.

De ballonvaart bij zonsondergang start om 16:00 uur en u keert rond 18:30 uur terug. Bij de ballonvaart bij zonsondergang is het niet mogelijk om deze te combineren met een champagne maaltijd.

Informatie over de ballon

De ballon gaat tot maar liefst zo’n 300 meter hoogte. Er zijn een paar exemplaren, de meest gebruikte is met maximaal 8 personen. Er is een kleinere ballon voor maximaal 6 passagiers. De kleinste is voor 2-4 personen, deze is vooral voor een privé ballonvaart dus alleen met uw eigen gezelschap. Vanzelfsprekend zijn er de benodigde vergunningen en verzekeringen geregeld en de piloten zijn professioneel met minimaal 1.000 vlieguren. Kortom, over de veiligheid hoeft u zich geen zorgen te maken.

Minimale leeftijd voor ballonvaart in Oeganda

De ballonvaart bij Murchison Falls is eigenlijk voor iedereen geschikt, ook voor kinderen. Kinderen tussen 6 en 12 jaar krijgen 50% korting en ook kinderen jonger dan 6 jaar zijn welkom met als enige vereiste dat ze op eigen benen kunnen staan zonder assistentie.

Ballonvaart Oeganda
Kosten voor ballonvaart Murchison Falls

Alle tarieven zijn voor een ballonvaart van 45-60 minuten bij zonsopkomst of zonsondergang:
Ballonvaart (zonder bush ontbijt): EUR 270 per persoon

Korting kinderen tot 12 jaar: 50% korting

Optionele toeslag voor bush ontbijt: EUR 70 per persoon

Ook is het mogelijk om de ballon op privé basis te huren voor de ballonvaart, deze prijs is op aanvraag.

Selva Travel Tip Huur de ballon privé voor een romantisch moment